F1

Ei vielä suosikkia
mestaruustaistoon

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Kimi Räikkönen ja hänen managerinsa Steve Robertson eivät ole huolestuneet Lewis Hamiltonin näennäisestä suosikkiasemasta MM-taistossa tässä vaiheessa.

- Vastahan tässä on ajettu hieman yli puoli kautta. McLaren on kyllä parantanut autoaan kahden viime kisan mittaan, mutta tilanteet muuttuvat tässä urheilussa äkisti, Räikkönen muistuttaa.

- Jos McLaren löysi lisää vauhtia autoonsa, niin Ferrari voi vuorostaan löytää lisää vauhtia yhtä hyvin. Olemme onnellisia, että Kimi on juuri oikeassa tiimissä, kun pitää reagoida tilanteeseen nopeasti, Robertson pohtii.

- Viime vuosien aikana ei ole sattunut vain kerran tai kaksi, että Ferrari on saanut asiat luistamaan jouduttuaan hetkeksi altavastaajaksi.

Räikkönen on nyt seitsemän pistettä Hamiltonia perässä.

- Jos Hockenheimia ei oteta lukuun, niin kolmessa edellisessä kisassa olin sellaisissa asemissa, mistä olisi voinut voittaa. Syystä tai toisesta niin ei käynyt ja siksi pistetilanne on nyt, mikä on, Räikkönen summailee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Jerezin testit sujuivat hyvin. Varsinkin toisena testipäivänä löysimme kaikenlaista.

Hungaroring on tunnetusti rata, millä ajetaan yleensä erittäin kuumassa kelissä. Ferrarilla peukut ovat pystyssä, että tällä kertaakin pätsimäinen helle osuisi Pustan maahan.

- Automme pitäisi tykätä kuumasta kelistä. Toivottavasti keli on hyvä ja olemme taas parhaassa iskussa, Räikkönen haikailee.

Ferrarilla riittää todistettavaa myös siinä, että hitaammilla radoilla auto kulkee kisassakin kovempaa kuin viime kaudella. Monaco ja Kanada näyttivät, että vauhtia riittää, mutta kisatulokset jäivät jopa heikommiksi kuin viime vuonna.

Räätälit arvossaan

Manageri Robertson ei nosta Hamiltonia yhtään Räikkösen tai Massan edelle mestarisuosikkina.

- Viime kausi opetti, että mitä vaan voi tapahtua. Nyt kärkikolmikko on seitsemän pisteen sisällä, joten olisi ihan turhaa tehdä jostain toista suurempaa mestariehdokasta. Vasta jos Lewis johtaisi vaikka 25 pisteellä, eikä hänellä tallikaveri näytä vievän pinnoja kuten viime kaudella tapahtui, voisi ennustaa hänen olevan kaikkein vahvimmilla, Robertson ruotii Turun Sanomien haastattelussa.

- Hamilton on voittanut kaksi viimeistä kisaa ylivoimaisesti, mutta täytyy muistaa, että Silverstonessa Kimi oli aivan tasoissa, kunnes rengaspäätös meni vikaan ja hän hävisi sen jälkeen kuusi sekuntia kierroksella.

- Kiistatta Hamilton nyt tosi vahva. Autoon nimenomaan hänelle räätälöidyt käsintehdyt parannukset näkyvät toimivan hyvin ja McLaren on löytänyt jotain, kuten ovat tiedotteissaan kiitelleet, Robertson myöntää.