Urheilu

Gulbis passitti Niemisen katsomoon Cincinnatissa

Cincinnati, STT
Jarkko Niemisen kenraaliharjoitus Pekingin olympialaisiin päättyi jo avauskierrokselle, kun hän hävisi latvialaiselle Ernests Gulbisille 6-7 (7-9), 2-6 Cincinnatin ATP-turnauksessa. Ottelu oli ohi tunnissa ja 25 minuutissa.
 Ranskan avoimissa James Blaken pelit toisella kierroksella päättänyt Gulbis, 19, on tällä kaudella noussut tennismaailman tietoisuuteen. Hän on maailmanlistalla sijalla 53, kun Niemisen vastaava on 30.
 Ensimmäisessä erässä molemmat pelasivat vahvasti omissa syöttövuoroissaan eikä murtoja nähty. Niemisellä oli erän ainoa murtopallo koko ottelun ensimmäisessä pelissä, muta muuten pelaajilla ei ollut vaikeuksia pitää syöttöjään.
 Toisessa erässä pelaajien tasoero oli selkeä. Gulbis otti kaksi murtoa ja jauhoi ottelussa 13 läpisyöttöä Niemisen nollaa vastaan. Latvialainen poimi kaksi syötönmurtoa ja päätti Niemisen turnauksen kaksinpelin osalta.
 Nelinpelissä suomalainen jatkaa ruotsalaisen Robert Lindstedtin kanssa toisella kierroksella. Vastassa on turnauksessa kolmanneksi sijoitettu pari Jonathan Erlich USA/Andy Ram Israel.