Urheilu

Sandell-Hyväriselle tupla

Lehtikuva<br />Annemari Sandell-Hyvärinen poikkesi sunnuntaina voittamaan myös 10 000 metrin juoksun.
Lehtikuva
Annemari Sandell-Hyvärinen poikkesi sunnuntaina voittamaan myös 10 000 metrin juoksun.

MARIA LEHTOVAARA

Turun Weikkojen Annemari Sandell-Hyvärinen haki sunnuntaina Tampereelta tämän vuoden Kalevan kisoista jo toisen mestaruuden. Torstaina Sandell-Hyvärinen juhli 10 000 metrin voittajana ja lauantaina hän päätti juosta kisojen päätöspäivänä myös puolta lyhyemmän matkan.

- Lähdettiin täältä perheen kanssa Keski-Suomeen sukulaisiin, ja lauantaina päätin, että paluumatkalla poikkean taas täällä, Sandell-Hyvärinen kertoi.

Päätös kannatti, sillä Sandell-Hyvärinen oli 5 000 metrillä omaa luokkaansa ajalla 16.15,47. Sillä irtosi pitkän uran kymmenes Kalevan kisojen kulta ja toinen tupla. Viimeksi Sandell-Hyvärinen, 31, voitti molemmat pitkät matkat Porissa kolme vuotta sitten.

Omien sanojensa mukaan Sandell-Hyvärinen harjoittelee tällä hetkellä kahden lapsen ja hevostenhoidon ohella.

- Runsas sata kilometriä on ollut jo hyvä viikko. Aika paljon olen suolla tehnyt harjoituksia, se on säästänyt jalkoja.

Seuraava tavoite on testata kykyjä maratonilla. Suunnitelmissa on juosta Helsinki City Maraton elokuun puolivälissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kyllä luulisin, että alle kolmen tunnin menee, mutta ei harjoitteluni ole ollut sellaista, mitä kova aika maratonilla vaatisi, Sandell-Hyvärinen tunnusti.

Alkumatkasta Sandell-Hyvärinen sai seuraa Turun Urheiluliiton Johanna Lehtisestä , joka testasi kuntoaan akillesjännevaivan jälkeen. Vaiva ei vielä ole kokonaan voitettu kanta eikä kunnossakaan kehumista, joten Lehtinen, 29, jätti matkanteon kesken vähän 3 000 metrin jälkeen.

- Kyllä huonoa oli koko ajan. Rupesi jo ottamaan päähän, että pakkoko on kilpailuihin tulla kokeilemaan, viimeksi radalla aivan alkukesästä juossut Lehtinen manasi.

- Arpapeliähän tämä oli, kun ei ole pitkään aikaan pystynyt radalla juoksemaan ja täällä vielä oli kova Mondo.

Maratontossuissa matkaa taittaneen Lehtisen vasen akilles sai heti juoksun jälkeen kylmää, eikä Lehtinen ainakaan heti kisan jälkeen uskonut jalan kärsineen kokeilusta.

- Tavoite oli tulla ehjänä maaliin. Toivottavasti selvisin edes ehjänä, vaikka en maaliin, Lehtinen sanoi.

Naisten 5 000 metrillä nähtiin mukana myös yksi tuore maailmanmestari. Tshekeissä MM-kultaa ottaneessa suunnistuksen viestijoukkueessa toisen osuuden juossut Merja Rantanen oli eilen Tampereella kuudes.

Hopeaa Tampereella otti Lapinlahden Vedon Saara Pekkarinen ja pronssia Forssan Salaman Sanni Klemelä. Liedon Parman Laura Skyttä oli seitsemäs ja Turun Weikkojen Jaana Niemelä kahdeksas.