Urheilu

Suomen taukojohto kääntyi murskatappioksi

Vilna, STT
Suomen miesten koripallomaajoukkue sai maistaa olympialaisiin valmistautuvan Liettuan voimaa, kun Vilnassa pelattu maaottelu kääntyi 34-28-taukojohdon jälkeen 62-90-tappioksi. Kolmannen neljänneksen Liettua vei peräti pistein 37-6.
 Liettua rankaisi Suomea toisella puoliajalla perättäisistä pallonmenetyksistä. Sarunas Jasikevicius keräsi joukkueestaan korkeimmat pisteet (13).
- Melko tyypillinen maaotteluavaus. Menetyksiä tuli paljon (25) ja joukkuepelissä oli hakemista. Tulee kuitenkin muistaa, että Liettualle tämä oli olympiakisoihin valmistava ottelu, kun taas tämä oli Suomen osalta ensimmäinen yhteinen matsi koko kesänä, päävalmentaja Henrik Dettmann tiivisti.
 Suomi oli hankkinut johtoaseman hyvän toisen neljänneksen ansiosta. Parasta peliä esitti varsinkin pelintekijä Mikko Koivisto, joka paikkasi mainiosti puuttuneita Teemu Rannikkoa, Petteri Koposta ja Juha Steniä. Koivisto nakutti 17 pistettä ja oli Suomen tehokkain.
 EM-karsintoihin tähtäävä Suomi kohtaa seuraavaksi toisen olympiaryhmän, kun Dirk Nowitzkin tähdittämä Saksa on vastassa Bambergissä torstaina.