Urheilu

HJK nousi liigassa toiseksi murskavoitolla

HJK:n Jukka Raitala (oik.) hyppää maassa makaavan Mariehamnin pelaajan yli. Kuva: Lehtikuva
HJK:n Jukka Raitala (oik.) hyppää maassa makaavan Mariehamnin pelaajan yli. Kuva: Lehtikuva

Helsinki, STT
Helsingin Jalkapalloklubi otti ensimmäisen kotivoiton IFK Mariehamnista jalkapalloliigassa. Kolme ensimmäistä kohtaamista olivat päättyneet tasapeliin, mutta HJK vei neljännen pelin selvästi 4-0 (1-0).
 Helsinkiläisten ilotulitusta johti kauden ensimmäiset maalinsa tehnyt Paulus Roiha, joka iski heti hattutempun. Jarno Parikka vastasi neljännestä osumasta.
 HJK nousi liigassa toiseksi MyPan ohi. IFK Mariehamn jatkaa kolmanneksi viimeisenä. Se on tahkonnut kymmenen peliä peräkkäin voitotta.
 Myllykosken Pallo menetti liigan kakkossijansa, kun se hävisi Hongalle kotonaan 0-2. Joukkue oli voittanut kuusi viimeistä kotipeliään. Espoolaisten maalit iskivät Tero Koskela ja Hermanni Vuorinen toisen jakson puolivälissä kolmen minuutin sisään.
 Honka nousi taulukossa kolmanneksi FC Lahden ohi, joka kohtaa maanantaina sarjajumbo KooTeePeen.
 Valkeakoskella Haka kellisti VPS:n Jarkko Okkosen 79. minuutilla iskemällä maalilla 1-0. Haka on liigassa tasapisteissä Hongan kanssa. VPS jatkaa sarjan keskivaiheilla.
 Sarjakärki Inter jatkaa liigassa tappioitta. Turkulaiset jäivät Rovaniemellä 0-0-tasapeliin RoPS:n kanssa. RoPS:lla pisteitä on kasassa 20 ja joukkue on sarjassa kahdeksantena.