Urheilu

Lahtio odottaa jo
arvokisadebyyttiään

Terveenä pysyminen on yksi Mikko Lahtion seuraavien viikkojen tärkeimpiä tavoitteita. Kahden ratakierroksen juoksija pääsee ensi kertaa elämässään kilpailemaan aikuisten arvokisoissa, eikä halua pilata mahdollisuuttaan sairastumiseen.

Kalevan kisojen ohjelmaansa Lahtio rukkasi juuri välttääkseen turhan ylirasitustilan. Alun perin suunnitelmissa ollut 400 metrin juoksu poistui ohjelmasta, ja Helsingin Kisa-Veikkojen juoksija keskittyi ottamaan kolmannen peräkkäisen mestaruutensa päämatkallaan 800 metrillä. Kultamitali heltisi lauantaina ajalla 1.48,77.

- Harvoin juoksu menee niin, että siinä toteutuu kaikki niin kuin on ennakolta suunnitellut, Lahtio kertasi.

Hän veti joukkoa lähes ensimmäisen kierroksen, siirtyi sitten takasuoran vastatuuliosuutta varten Robert Rotkirchin selän taakse ja irtosi 200 metriä ennen maalia tuttuun kiriin.

- Täällä ei tarvinnut puristaa ihan maksimiin, Lahtio sanoi.

Hän on juossut tällä kaudella ennätyksensä 1.46,59. Pekingissä kintereistä vaaditaan parempaa, sillä luvassa on huomattavasti kovempaa kyytiä. Lahtio miettii Pekingiä sillä mielialalla, ettei hänellä ole mitään hävittävää. Nyt on vain varmistettava, ettei kunto lähde laskemaan.

- On kiva päästä kerrankin arvokisoihin, kun parina viime vuonna olen jäänyt tulosrajoista pari sekunnin kymmenystä, Lahtio sanoi.

Naisten 1 500 metrillä hidas matkavauhti pudotti Mari Järvenpään voittoajan 4.26,68:aan. Kokkolan Veikkojen juoksijaa se harmitti, vaikka ensimmäisenä maalilinjan ylittäminen toikin hänelle uran toisen mestaruuden eurooppalaisella maililla.

- Luotin loppukiriini, kun vauhti oli niin hidas, Järvenpää sanoi.