Urheilu

Salomäki yllätysmestariksi miesten seiväshypyssä

KALLE VIRTAPOHJA

Miesten seiväshypyssä saatiin yllätysvoittaja, kun olympiakisoihin valittu Mikko Latvala joutui krampin vuoksi vetäytymään loppukilpailusta.

Voitosta kävivät tiukan kamppailun Someron Esaa edustava 20-vuotias Eemeli Salomäki ja IF Femmanin kokenut Mikael Westö .

Ratkaisukorkeus oli 535, jonka Westö jätti väliin. Salomäki puolestaan ylitti sen kolmannellaan.

Sen jälkeen Salomäki taktikoi valmentajaisänsä Petri Salomäen ohjeiden mukaan ja ilmoitti yrittävänsä heti 540:stä.

Palautusaikaa jäi vain pieni hetki, mutta näin Salomäki tuli ehkä hieman häirinneeksi Westön keskittymistä ja loi ainakin painetta hänen yrityksiinsä.

Salomäki oli oikestaan lähempänä myös 540:n ylitystä kuin Westö. Turkulaisesta tuli Tampereella kaikkiaan 46:s Suomen mestari seiväshypyssä.

- Päiväunihan se voitto oli, mestari tunnusti, mutta muistutti voittaneensa ainakin kertaalleen jokaisen kovempia tuloksia tehneen kilpakumppaninsa jo aiemmin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ruotsi-ottelu edessä

Syksyllä Turun ammattikorkeakoulussa tradenomiopiskelut aloittava turkulainen edustaa nykyisin Someron Esaa, koska "se on Suomen perinteisin seiväshyppyseura". Nuorukaisen äänessä oli aitoa ylpeyttä hänen kertoessa seurastaan.

Viime kaudella 520 hypännyt Salomäki kertoi, että hänellä on jo kahdeksan vuoden ajan ollut haaveena päästä edustamaan Suomea aikuisten arvokisoissa.

Kalevan kisojen voiton myötä hän voi nyt alkaa keskittyä elokuun lopussa Helsingissä järjestettävään Ruotsi-maaotteluun.

Siinä on ensimmäinen merkittävä aikuisten edustustehtävä nuorukaiselle. Nuorten arvokisoissa hän on jo käynyt hakemassa kokemusta.

Tänään Someron Esa saattaa saada toisen mestarin, sillä Salomäen seuratoveri Minna Nikkanen on naisten seiväskisan suosikki.