Urheilu

Ahonen
tunnemyrskyssä

KALLE VIRTAPOHJA

 

Turun Weikkojen Kirsi Ahonen kiersi riemun ja pettymyksen sekaisen kunniakierroksen Tampereen Ratinassa voitettuaan naisten keihäänheiton. Uran ensimmäinen mestaruus maistui makealta, mutta viimeisellä kierroksella syntynyt kesän paras tulos 58,86 jäi kuitenkin harmittavasti lähes pari metriä olympiarajasta 60,50.

Suomen ainoa edustaja naisten keihäänheitossa Pekingissä on näin ollen Mikaela Ingberg , mikäli hän pystyy viikon kuluttua Lappeenrannassa osoittamaan olevansa matkakunnossa. Myös Ahonen päätti voittajahaastattelussa tavoitella kisarajaa vielä kertaalleen.

- Olen Pohjanmaalta kotoisin, ja meilläpäin asioita ei jätetä kesken. Uskon, että pystyn heittämään sen tuloksen. Minulla on aikaa 30.7. asti, Ahonen kuohui.

Olympiakomitea oli kuitenkin määrännyt Ahoselle näyttöpaikaksi Kalevan kisat, joten käytännössä hänen olympiamatkansa jäänee vain haaveeksi.

Hopealle jäänyt Taina Kolkkala ilmoitti lopettavansa tähän kauteen. Kolkkala jäi lopulta ilman Suomen mestaruutta. Myös mammalomalta pikapaluun tehnyt Paula Tarvainen pohtinee vakavasti jatkoaan. Nyt hän oli seitsemäs tuloksella 49,18.