Urheilu

Pikaviestinaisten olympiamatka kariutui

Lehtikuva<br />Tähän tyssäsi naisten pikaviestijoukkueen olympiamatka. Johanna Mannisen takareisi ei ollut lauantaina Tampereella kilpailukunnossa, ja viimeinen olympianäyttö jäi antamatta.
Lehtikuva
Tähän tyssäsi naisten pikaviestijoukkueen olympiamatka. Johanna Mannisen takareisi ei ollut lauantaina Tampereella kilpailukunnossa, ja viimeinen olympianäyttö jäi antamatta.

MARIA LEHTOVAARA

Pikajuoksija Johanna Mannista ei yleisurheilun Kalevan kisojen satasen starttiviivalla nähty. Manninen joutui vetäytymään kisasta takareisivamman takia.

Samalla kariutui ajatus Suomen naisten pikaviestijoukkueen lähettämisestä Pekingin olympiakisoihin. Olympiakomitea asetti maanantaina viestijoukkueen valinnan ehdoksi, että sekä Manninen että Ilona Ranta pystyvät osoittamaan kuntonsa kotimaisissa kisoissa.

Manninen kuitenkin varmisti lauantaina, että ei pysty juoksemaan sen paremmin Tampereella kuin ensi viikonloppuna Lappeenrannan eliittikisoissakaan.

- Juhannuksena Euroopan cupissa mennyt vasen takareisi on kunnossa, mutta kaksi viikkoa sitten kipeytynyt oikea takareisi ei, Manninen kertoi STT:lle.

Pettymykseen varauduttu

Mannisen kykenemättömyys vaadittuun näyttöön jättää koko viestijoukkueen (Manninen, Ranta, Sari Keskitalo ja Anna Heiniö sekä varajuoksija Jasmin Showlah ) pois Pekingistä.

Tampereella pikamatkan kullan ja hopean ottaneet Keskitalo ja Heiniö saivat tiedon Mannisen tilanteesta juuri ennen alkueriä. Pettymys latisti tunnelmaa hetkeksi, mutta onnistuneiden finaalijuoksujen jälkeen ilmeet olivat jo iloisemmat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kun kisat alkavat, voi tuntua taas pahalta, Keskitalo arveli.

Pettymystä pehmensi myös se, että tilanne ei tullut kenellekään yllätyksenä, vaan jokainen juoksija oli jo ehtinyt pohtia mahdollisuutta, että Mannisen jalka ei kestä. Jokaisen oli vain jatkettava harjoittelua ollakseen kunnossa, mikäli olympiaedustus olisi varmistunut,

- On keskitytty omiin juoksuihin, kun ei voi muiden jalkoihin vaikuttaa, Heiniö kuittasi.

Keskitalo ja Heiniö pystyivätkin jopa pienessä vastatuulessa hyviin aikoihin lauantai-illan 100 metrin loppukilpailussa. Pellon Ponnen Keskitalo otti ensimmäisen satasen mestaruutensa ajalla 11,44 ja Tampereen Pyrinnön Heiniö hopeaa ennätyksellään 11,82.

Manninen harmissaan

Viimeiseen asti kilpailukuntoon pyrkinyt Manninen oli harmissaan muidenkin puolesta ja koki epäoikeudenmukaiseksi sen, ettei joukkue saa käyttää hankkimaansa niin kutsuttua maapaikkaa, jonka Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on Suomelle myöntänyt.

- Maapaikka on ansaittu kovalla työllä. On epäreilua, että sitä ei käytetä, ja asiaa veivataan tällä lailla, Manninen tuskaili.

Hän myös arveli, olisi ollut juoksukunnossa olympialaisissa, joissa yleisurheilu alkaa 15. elokuuta. Näytön antaminen olisi kuitenkin riskeerannut kaiken.

- Juokseminen olisi ollut liian suuri riski, että jalkaan olisi tullut vielä suurempi repeämä, Manninen kertoi.

Miesten pikamatkan valtias oli odotetusti Hollolan Urheilijoiden Joni Rautanen (10,49). Turun Urheiluliiton Teppo Heimo oli kisassa seitsemäs. Jalkakramppi hyydytti Heimon ajaksi 11,49.