Urheilu

Sastre vahvasti kiinni voitossa

LK/REUTERS<br />Vain täydellinen epäonni voi enää viedä erinomaisen aika-ajon lauantaina ajaneelta Carlos Sastrelta Ranskan ympäriajon voiton.
LK/REUTERS
Vain täydellinen epäonni voi enää viedä erinomaisen aika-ajon lauantaina ajaneelta Carlos Sastrelta Ranskan ympäriajon voiton.

Espanjan Carlos Sastre on vahvasti kiinni maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon voitossa.

Sastre johtaa kilpailua yli minuutilla, kun jäljellä on enää sunnuntaina poljettava, perinteisesti voittajia juhlistava seremoniallinen päätösetappi. Sastrelta vie uran ensimmäisen Tour de France -voiton enää vain kolarointi tai sairastelu.

Sastre onnistui lauantaina poljetussa ratkaisevassa 53 kilometrin aika-ajossa mainiosti.

Hänen johtonsa pahimpaan uhkaajaansa Australian Cadel Evansiin oli ennen etappia minuutti ja 34 sekuntia, ja tempoajoissa viihtyvän Evansin piti jopa helpostikin kuitata ero.

Sastre näytti asiantuntijoille

Sastre kuitenkin näytti asiantuntijoille, mitä kovalla taistelulla saa aikaan.

Hän hävisi Evansille vain 29 sekuntia, ja miesten ero on 1.05 ennen 143 kilometrin sunnuntaista etappia. Jos ja kun Sastre ottaa voiton, saa Tour kolmannen peräkkäisen espanjalaisvoittajan ( Alberto Contador 2007, Oscar Pereiro 2006).

Päivän yllättäjä oli itävaltalainen vuoristospesialisti Bernhard Kohl , joka oli lähellä jopa Evansin kukistamista. Kohl on kokonaiskisassa kolmantena, 15 sekunnin päässä Evansista.

Schumacher taas paras aika-ajossa

Tempoetapin voittoon polki Saksan Stefan Schumacher ajalla 1.03.50, eli päivän nopeimman tuntinopeus oli komeasti 49,817 kilometriä. Sveitsin tempoihme Fabian Cancellara hävisi 21 sekuntia.

Luxemburgin Kim Kirchen oli kolmas (-1.01) ja lievensi hieman luxemburgilaisten pettymystä kokonaiskisan kakkossijalta kuudenneksi pudonneen Fränk Schleckin päivään.

Fränkin veli Andy Schleck toki varmisti nuorten ajajien (alle 23-v.) kisan voiton.