Urheilu

Pekka Korpi juhli lämminverilähdöissä

Turun Sanomat, Jyväskylä

Kuninkuusravien yhteydessä ajetut lämminveristen päälähdöt menivät Pekka Korvelle . Express Merett hallitsi Kultadivisioonafinaalia, ja Boulder Classico oli puolestaan ylivoimainen kolmevuotiaiden Kasvattajakruunussa.

Pekka Korven valmennustalli otti Kultadivisioonafinaalissa kaksoisvoiton. Johtoon avannut ja sitten Express Merettin ohitseen laskenut Madison Hall oli toinen. Sitä ohjasti Korven tallilla jo pitkään kakkosvalmentajana työskennellyt belgialainen Jeroen van Craen.

Viisivuotias Express Merett kartutti palkintotiliään kymppitonnilla ja on ansainnut 43 startin urallaan jo yli puoli miljoonaa euroa. Kahta vuotta nuorempi Boulder Classico on samoilla kavionjäljillä. Se korjasi lauantaipäivän suurimman palkinnon 20 000 euroa ja on kohta ansainnut 100 000 euroa.

Boulder Classico sai vetää keulassa lähes hölkkävauhtia ja kiri päätöspuolikkaan 1.12-kyytiä. Pekka Korven menestyksen täydensi Mika Forssin ohjastama Jim Småbo. Pekka Korpi omistaa hevosesta puolikkaan yhdessä Heikki Korhosen kanssa, joka huolehtii valmennuksesta. Pekka Korvella on puolikkaat myös Express Merettistä ja Boulder Classicosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Boulder Classicon Voittoaika oli 2 100 metrillä oriin kykyihin nähden vaatimaton 16,5a. Kuukausi sitten Boulder Classico ravasi täyden matkan Ruotsissa 13,8a ja oli toinen kovassa ikäluokkakisassa. Mailin se meni jo toukokuussa Norjassa numeroihin 13,0a.

Porilaisen Jouni Miettisen valmentama Jussin Vappu oli kuningatarkisan avausmatkalla hienosti toinen. Talli sai menestystä myös V75-finaaleista. Harri Koivunen kiritti suomenhevosten Tähtidivisioonafinaalissa Miettisen valmentaman ja osaomistaman Huuverin kymppitonnin arvoiselle ykkössijalle.

- Tämä on ravimiehen unelma, että pääsee näissä kisoissa voittamaan, Koivunen myhäili.

Juliana Lax suuryllättäjä

Killerjärvellä ravattiin myös Suomen mestaruudesta. Suomenhevosten monte- eli raviratsatuslähtö oli värikäs ja jännittävä kisa, jossa lopulta voiton vei maalikameran varmistamana Jenni Nevalaisen ratsastama suuryllättäjä Juliana Lax.

Suosikkeihin lukeutunut Viuru eteni puolimatkassa johtoon ja veti perille saakka. Viime metreillä se joutui kuitenkin hurjaa kirineen Juliana Laxin yllättämäksi. Tämä oli edennyt loppukurvissa jo Viurun kupeelle, mutta laukkasi ja jäi kymmeniä metrejä.

- Menin hölmöyksissäni vetämään korvat auki, vaikka hevonen meni vielä ihan hyvin. Onneksi laukka ei mennyt pitkäksi, Jenni Nevalainen huokasi.

Tuomarit tarkistivat laukan pituuden vielä kuvanauhalta ja totesivat sen jääneen alle sadan metrin mittaiseksi.

- Voitto ei ollut niin suuri yllätys kuin kerroin antaisi uskoa. Hevonen teki talvella hirmulopetuksia selästä. Kouvolassakin se tuli kerran 1.26-kyytiä, Nevalainen kertoi.

SM-titteli oli Nevalaiselle Kolmas. Ensimmäinen tuli Gold Editionilla vuonna 2001 Turun Kuninkuusravien yhteydessä ratsastetusta ja toinen pari vuotta sitten Mikkelistä Hot Fivellä.

V75-pelissä vaihto ei noussut 480 000 euron ylimääräisestä potista huolimatta kuin 640 000 euroon. Voitto-osuudet olivat yllätyksiäkin tarjonneella kierroksella mainiot. Täysosumalla saa 4 609 euroa, kuutosella 64 ja viitosillakin lähes neljä euroa.

Kuninkuusravien totovaihto oli avauspäivänä 1,4 miljoonaa eli hieman enemmän kuin Kouvolan vastaavana päivänä vuosi sitten.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy