Urheilu

Nikkanen ja Vandy kaksinkamppailussa

TS/<br />Minna Nikkanen tähtää sunnuntaina ennätykseensä.
TS/
Minna Nikkanen tähtää sunnuntaina ennätykseensä.

Seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Vanessa Vandy kilpailevat tänään paitsi Kalevan kisojen mitalista myös paikasta Pekingiin. Kuvio on harvinaisen selvä: se, joka on parempi Tampereella, saa olympialipun.

Lauantaina molemmat ylittivät kevyesti karsintarajan 355 täsmälleen yhtä aikaa vierekkäisillä hyppypaikoilla.

- Tein yhden verryttelyhypyn ja yhden kisahypyn. Ei se paljoa kerro, somerolainen Nikkanen kuittasi helpon näköisen kisahyppynsä.

Vaikka pelissä on paljon, sekä Nikkanen, 20, että Vandy, 19, vaikuttivat lauantaina kylmähermoisen tyyniltä.

Toki Nikkanen myönsi, että panokset pyörivät mielessä, ja ymmärrettäväsi niin päin, että ajatukset ovat enemmän mahdollisuudessa päästä Pekingiin kuin kolmannessa perättäisessä mestaruudessa.

- Mutta ihan normaalisti lähden kisaan, hän korosti.

Tavoitteena voiton ohella on komistella ennätystä.

- Ennätyksen pitäisi tulla. Kunto on hyvä, samoin keli ja rata, viittasi Nikkanen Tampereen helteeseen ja Ratinan uuteen Mondo-alustaan.

Someron Esaa edustavan Nikkasen Suomen ennätys on 435 on viime kesältä, jolloin Nikkanen voitti 19-vuotiaiden EM-kultaa.

Tältä kesältä Nikkasen paras kirjaus on 430. Vaasalaisen Vandyn ennätys puolestaan on 431 tältä kesältä.

- Voi olla, että 430 riittää voittoon, voi olla että ei, Nikkanen pyöritteli.

Vandy arveli, että kulta irtoaa 420-430:n tuloksilla. Alkuviikosta iskenyt flunssa häiritsi Vandyn valmistautumista, mutta nyt olo alkaa taas olla normaali.

- Toinen korva tosin on vielä lukossa, Vandy kertoi kunnostaan.

Lehtikuva<br />Someron Esaa edustava Eemeli Salomäki voitti seipään Suomen mestaruuden tuloksella 535. 20-vuotiaan turkulaisen ensimmäinen aikuisten edustustehtävä on elokuun Ruotsi-ottelu.
Lehtikuva
Someron Esaa edustava Eemeli Salomäki voitti seipään Suomen mestaruuden tuloksella 535. 20-vuotiaan turkulaisen ensimmäinen aikuisten edustustehtävä on elokuun Ruotsi-ottelu.