Urheilu

Roosters pysähtyi Trojansin muuriin

Trojans-Roosters 50-14

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Trojansin peli kulki lauantaina kuin unelma, kun se otti amerikkalaisen jalkapalloilun Vaahteraliigassa murskavoiton 50-14 helsinkiläisestä Roostersista. Ottelua seurasi Urheilupuiston yläkentällä täysi katsomo, yli 800 silmäparia, mikä on seuran oma yleisöennätys.

- Tunnelma kentällä ja katsomossa on ollut koko kauden todella hyvä.

- Ihmiset selvästi pitävät tästä meidän "kesäjääkiekosta". Amerikkalainen jalkapallo on fyysinen kontaktilaji, ja meidän puolustuksemme on vielä erityisen fyysinen, Trojansin päävalmentaja Jarmo Rautiainen sanoi.

Voitolla viikko päättyi turkulaisten osalta yhtä hyvin kuin alkoikin: maanantaina Trojans voitti sarjakakkosen, Seinäjoen Crocodilesin 32-20 ja lauantaina kaatovuorossa oli vielä selvemmin luvuin sarjakolmonen Roosters.

- Lähdimme siitä liikkeelle, että pyrimme kontrolloimaan palloa niin, ettei Roostersin hyökkäys saa tilaisuuksia, Rautiainen sanoi.

- Tiesimme tarkkaan, miten Roosters pyrkii pelaamaan. He eivät esittäneetkään mitään sellaista, mitä emme olisi tienneet etukäteen, hän jatkoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wyatte paineli päästä päähän

Trojansin suurin sankari lauantaina oli kolme maalia ja 20 pistettä tehnyt Johnell Wyatte. Wyatten kaikki maalit olivat komeita juoksumaaleja, joissa hän kiisi läpi kentän voimattomien helsinkiläisten vain ihmetellessä vauhtikoneen menoa.

Pelinrakentaja Jayson Davis juoksi itse kaksi maalia. Kerran maalinteossa turkulaisista onnistuivat Juha Yli-Arvela ja Teemu Pietiäinen. Yli-Arvelalle maali oli uran ensimmäinen Vaahteraliigassa.

- Hyökkäyslinja ja puolustus onnistuivat molemmat hyvin. Kun teimme lisäksi ennätysyleisön edessä monta hienoa juoksumaalia, ei kai tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen, Rautiainen sanoi.

Trojansin puolustus on ollut koko kauden hyvässä iskussa, mistä omaa kieltään kertoo se, että vastustajat ovat saaneet aikaan vain 189 pistettä sitä vastaan. Määrä on Vaahteraliigan kolmanneksi pienin.

- Puolustus toimi taas erittäin hyvin. Roosters onnistui tänään ensimmäisellä puoliskolla tekemään vain 14 pistettä, ja toisella jaksolla pidimme sen nollilla, Rautiainen mietti.

Pudotuspelit lähestyvät

Alkukaudesta Trojansin hyökkäyspää ei ollut puolustuksen tasolla, mutta viimeisissä peleissä se on koko ajan parantanut otteitaan. 82 tehtyä pistettä kahdessa pelissä on siitä hyvä osoitus.

Kahdella peräkkäisellä voitolla Trojans nousi sarjataulukossa kuudenneksi tasapisteisiin Wolverinesin kanssa. Viimeisiin pudotuspelipaikkoihin sillä on enää kahden pisteen matka.

- Alkukausi meni meiltä vähän penkin alle loukkaantumisten takia, mutta nyt olemme kovassa nousussa, Rautiainen sanoi.

- Meille jokainen peli tästä eteenpäin on pudotuspeli.

Trojans kohtaa seuraavaksi parin viikon kuluttua kotonaan Jyväskylän Jaguaarit, joka pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa.