Urheilu

Sastre piti johtonsa Ranskan ympäriajossa

Saint Amand Montrond, Ranska, STT
Espanjan Carlos Sastre on vahvasti kiinni maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon voitossa. Sastre johtaa kilpailua yli minuutilla, kun jäljellä on enää huomenna poljettava, perinteisesti voittajia juhlistava seremoniallinen päätösetappi. Sastrelta vie uran ensimmäisen Tour de France -voiton enää vain kolarointi tai sairastelu.
 Sastre onnistui tänään poljetussa ratkaisevassa 53 kilometrin aika-ajossa mainiosti. Hänen johtonsa pahimpaan uhkaajaansa Australian Cadel Evansiin oli ennen etappia minuutti ja 34 sekuntia, ja tempoajoissa viihtyvän Evansin piti jopa helpostikin kuitata ero.
 Sastre kuitenkin näytti asiantuntijoille, mitä kovalla taistelulla saa aikaan. Hän hävisi Evansille vain 29 sekuntia, ja miesten ero on 1.05 ennen 143 kilometrin sunnuntaista etappia. Jos ja kun Sastre ottaa voiton, saa Tour kolmannen peräkkäisen espanjalaisvoittajan (Alberto Contador 2007, Oscar Pereiro 2006).
 Päivän yllättäjä oli itävaltalainen vuoristospesialisti Bernhard Kohl, joka oli lähellä jopa Evansin kukistamista. Kohl on kokonaiskisassa kolmantena, 15 sekunnin päässä Evansista.