Urheilu

Niemiselle vaikea vastus olympiasulkapallossa

Peking, STT
Anu Nieminen selviytyi suoraan toiselle kierrokselle, kun Pekingin olympialaisten sulkapalloturnauksen ottelukaavio arvottiin lauantaina. Suomalaisen avausottelusta tulee kuitenkin vaikea, sillä vastaan asettuu maailmanlistan kahdeksantena oleva Saksan Xu Huaiwen.
 Vuoden 2006 MM-pronssimitalisti Xu on voittanut Niemisen kaksikon kaikissa neljässä ottelussa. Viimeksi he kohtasivat Strasbourgin kutsukilpailussa kaksi vuotta sitten.
- Voi kökkö. Xu on kova juoksemaan ja myös minun pitää olla valmis siihen. Vastustaja on maailmanhuippuja ja ottelusta tulee haastava, maailmanlistalla sijalla 41 oleva Nieminen kommentoi arvontaa.
 Miesten kaksinpelissä Ville Lång (ranking-43) saa vastaansa avauskierroksella Ukrainan 35-vuotiaan Vladislav Druztshenkon (ranking-61). Olympiakisoissa sijoitusta 16 joukkoon hakevalle Långille vastus kelpaa.
- Hyvä arpa. Olen voittanut Druztshenkon virallisissa kisoissa neljästi enkä ole hävinnyt kertaakaan. Vladi on kokenut pelimies, mutta henkinen yliote on minulla. Aion voittaa matsin aktiivisella puolustuspelillä.