Urheilu

Isinbajeva jälleen lähellä
ME:n parannusta

Jelena Isinbajeva selvisi säikähdyksellä, kun hän ylitti seiväshypyn avauskorkeutensa 474 vasta kolmannella yrittämällä Lontoon gp-illassa perjantaina. Tämän jälkeen venäläinen maailmanennätysnainen teki kuitenkin kaksi puhdasta suoritusta ja voitti kilpailun tuloksella 493. Isinbajeva yritti myös ME-korkeutta 504, muttei onnistunut parantamaan aiemmin tänä kesänä Roomassa tekemäänsä senttiä huonompaa tulosta.

Ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella Isinbajeva kohtasi maailman kakkosnaisen Jenny Stuczynskin , jonka tuore ennätys on 492. Lontoossa amerikkalainen oli toinen tuloksella 481. Myös Stuczynski teki kaksi yritystä uudesta ME-korkeudesta, kun hän yritti ennakkoluulottomasti taistella kilpailun voitosta.

Lontoossa nähtiin yksi kauden kärkitulos, kun miesten korkeuden Euroopan mestari Andrei Silnov ylitti 238 ja petrasi ruotsalaisen Stefan Holmin aiempaa kärkitulosta sentillä.

Tiistaina Tukholmassa ME-mies Usain Boltin sadalla metrillä peitonnut Asafa Powell oli vahvin myös Lontoon pyrähdyksessä. Pahimpien haastajien Boltin ja amerikkalaisen Tyson Gayn puuttuessa Powell juoksi puolen metrin vastatuuleen ajan 9,94.

Lennolta myöhästymisen takia Tukholman maanantaisen kuulakisan väliin jättänyt Reese Hoffa oli isäntä Lontoon ringissä. Amerikkalainen pyörähti voittomitan 21,13 viimeisellä yrityksellään. Kaksinkertainen olympiahopeamitalisti Adam Nelson jäi toiseksi kuusi senttiä heikommalla tuloksella.