Urheilu

Kirsi Ahonen
samalla rajalla
koko kesän

TS/Jane Iltanen<br />Onnistunut veto tänään ja Kirsi Ahonen on olympiakisoissa.
TS/Jane Iltanen
Onnistunut veto tänään ja Kirsi Ahonen on olympiakisoissa.

KALLE VIRTAPOHJA

Naisten keihäänheiton loppukilpailussa seurataan tänään vain yhtä heittäjää.

Turun Weikkojen Kirsi Ahonen pääsee Pekingin olympiakisoihin, mikäli ylittää olympiakisojen A-rajan 60,50.

- Sama raja se on kuin kauden alussakin, Ahonen sanoi keihäskarsinnan jälkeen.

Tällä kaudella 58,70 heittänyt Ahonen heitti kaksi vuotta sitten ennätyksekseen 60,98, joten A-rajaan on kaikki mahdollisuudet. Kyse on kuitenkin siitä, miten Ahonen hallitsee paineisen kilpailutilanteen.

Ahosen aihoa mitali Kalevan kisoissa on Turun pronssi vuodelta 2001. Nyt hän on voittajasuosikki, kun olympiakisoihin ehdollisesti nimetty Mikaela Ingberg antaa oman kuntonäytteensä vasta viikon kuluttua Lappeenrannassa. Maailmantilastossa 20:ntena kesäkuun alun tuloksellaan 61,59 oleva Ingberg jättää SM-kullan suosiolla muiden tavoiteltavaksi.

Hätäillen ei tule pitkiä kaaria

Ahonen on siis voittajasuosikki numero yksi, jos hän jättää "tyttömäisen hätäilyn" pois heitoista. Tämä oli siis Ahosen oma ilmaus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ahosen ohella pitkät heitot mielessä Ratinan loppukilpailuun tulee Taina Kolkkala , jonka jalkapohjan jänne repesi toukokuusssa Kuortaneen kisassa. Kuuden viikon heittotauko on pitänyt metrit vielä piilossa, mutta Kolkkalasta huokuu halu näpäyttää valitsijoita, jotak eivät antaneet hänelle samanlaista jälkinäyttömahdollisuutta kuin Ahoselle.

- Minusta kaikille B-rajan ylittäneille olisi pitänyt antaa samanlainen mahdollisuus, Kolkkala sanoi.

- Minulla on takana paras talviharjoituskausi ja toukokuussa heitot näyttivät vielä tosi lupaavilta, Kolkkala muistutti.

Mitalitaisteluun saattaa yltää myös viimee kauden mestari Paula Tarvainen , joka synnytti vain kolme kuukautta sitten Jenna-tytön. Karsinnan jälkeen Tarvaisella olikin kiire kotiin Pomarkkuun, missä Tommi-isällä oli vauvanhoitovuoro.

Tarvainen heitti karsinnassa viidenneksi parhaan tuloksen 50,11. Kolkkalan 55,02 ja Ahosen 52,41 olivat pisimmät kaaret keihäskarsinnassa.

Vaikka Tarvaisen paluu Kalevan kisoihin synnytyksen jälkeen tapahtuukin ennätysnopeasti, ei Noormarkun Nopsaa edustavalla heittäjällä ole enää haaveita maailman huipulle paluusta.

- Joskus on osattava lopettaakin, hän naurahti.