Urheilu

Evilä jäi haromaan hiuksiaan

TS/Jane Iltanen<br />Tekniikkamurheet pudottivat Tommi Evilän SM-finaalista. Putoaminen pisti haromaan hiuksia.
TS/Jane Iltanen
Tekniikkamurheet pudottivat Tommi Evilän SM-finaalista. Putoaminen pisti haromaan hiuksia.

KALLE VIRTAPOHJA

Tampereen Pyrintö sai taas kerran pettyä pituushyppytähteensä Tommi Evilään . Oman seuran kilpailut eivät ole vuosiin osuneet Evilän kilpailuohjelmaan.

Tällä kertaa Pyrintö laski viisinkertaisen Suomen mestarin täyttävän lauantaina Ratinan stadionin ääriään myöten, mutta perjantain karsinnassa Evilä astui kaikki kolme yritystään niukasti yli.

- Vahan verran, puolivahaa ja 1-2 senttiä, Evilä tarkensi kolmen yliastumisensa mitat.

Evilälle kyse oli senteistä, Pyrinnön menettämät katsojatulot lasketaan viisinumeroisesti euroissa. Evilä tiedosti aiheuttamansa jättipettymyksen Pyrinnölle ja tamperelaisille.

- Tämä korvataan korkojen kera Pekingissä, hän lupasi stadionhaastattelussa.

Kalevan kisojen talous- ja markkinointipäällikkö Jarmo Hakanen suhtautui rauhallisesti Evilän karsiutumiseen lauantain iltakisoista.

- Joku voi tietysti jäädä tulematta katsomoon. Mutta kyllä meillä on ihan täysi ohjelma lauantaina. Ainoa mikä askarruttaa, että onko nyt liiankin hieno ilma, Hakanen pyöritteli diplomaattisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tekniikkavirhe pitää korjata

Evilän oli tarkoitus kilpailla myös viikon kuluttua sunnuntaina Lappeenrannan eliittikisoissa, mutta tuoreeltaan karsinnan jälkeen hyppääjä suhtautui hyvin epäillen Lappeenrannan kisaan.

- Päätavoitteeni on Pekingissä, ei Lappeenrannassa, Evilä pamautti.

Viikon sisään hypätyt Joensuun ja Lapinlahden eliittikisat olivat sen verran rasittaneet MM-pronssimitalistin elimistöä, että hän yritti voimia säästääkseen hypätä karsinnan vain 12 askeleen vauhdilla.

Evilä selitti, että tarkoitus oli säästää lihaksistoa loppukilpailuun.

Hän lisäsi kärsineensä tekniikkavirheestä, jossa hän venyttää viimeistä askelta. Tekniikkavirhe siis aiheutti karsintaflopin.

- Ensi viikolla harjoittelen kolme kertaa. Nyt pitää keskittyä korjaamaan tekniikkavirhe, eli pitkä viimeinen askel ja sen aiheuttama takanoja lankulla, Evilä kertoi.

Perjantain perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että Evilä ei Lappeenrannassa hyppää.

- Sen tekniikkavirheen korjaamiseen tarvitsen hyppyjä lyhyellä vauhdilla, Evilä perusteli.

- Kun saan sen virheen pois, hyppy lähtee tosi pitkälle, Evilä uhkui itseluottamusta.

Evilä paransi kuukausi sitten oman Suomen ennätyksensä lukemiin 822. Viime syksynä hän lensi myötätuulessa peräti 841. Näillä tilastotuloksilla Evilä kuuluu jopa Pekingin mitalisuosikeihin, koska maailmalla ei ihmeellisiä tuloksia ole tehty.

Irving Saladinokin on rauhoittunut hypättyään toukokuussa kauden kärkituloksen 873. Tässä kuussa Saladino on voittanut Kultaisen liigan kilpailut Roomassa ja Pariisissa tuloksin 830 ja 831.

Osakassa Saladino voitti maailmanmestaruuden tuloksella 857. MM-pronssille Osakassa hyppäsi Dwight Phillips tuloksella 830.