F1

Ferrarin vauhti
yhä hakusessa

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Felipe Massa kokeili perjantaina Jerezin testeissä ensi kertaa Ferrarissa Adrian Neweyn Red Bullille kehittämää moottorikatteen pidennystä.

Hainevä ei Jerezin kaltaisella tuuliherkällä radalla todellakaan pääse oikeuksiinsa. Massa oli vasta viidenneksi nopein ja jäi McLarenin Heikki Kovalaisen kärkiajasta 1,2 sekuntia.

Sen verran Ferrarilla oli kuitenkin paineita, että testi piti tehdä, sillä mitä ilmeisimmin tämä katepidennys on autossa niin Monzassa kuin Spassakin.

- Olen ihan tyytyväinen päivätyöhömme. Meillä oli kiinnostavia kokeiluja joihinkin seuraaviin kisoihin ja lisäksi jatkoimme intensiivistä tutkimustyötä auton säätöpuolella. Nyt meillä on paljon dataa analysoitavaksi. MM-taisto on hyvin avoin emmekä jätä mitään sattuman varaan, Massa tilitti.

Luca Badoer hoitaa Unkariin lähtevien Ferrarien sisäänajon Fioranossa ensi tiistaina.

Räikköselle jäi kysymysmerkkejä

Kimi Räikkönen kotiutui viikonlopuksi Suomeen ja oli suhteellisen tyytyväinen kahden päivän kokemuksiinsa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Nyt auto tuntui ainakin vähän paremmalta kuin Hockenheimissa, mutta ei sitä koskaan tiedä etukäteen, miten se toimii taas seuraavassa kisassa, Räikkönen tuumailee.

- Vielä jäi useita kysymysmerkkejä, mutta voimme olla ainakin positiivisemmalla mielellä kuin Saksan kisan jälkeen.

- Emme ole enää johdossa, mutta niin on ollut vasta yhdessä kisassa. Toivottavasti saamme äkkiä auton samanlaiseen iskuun kuin se oli aiemmissa kisoissa. McLarenin lyömiseksi meidän on saatava pakettimme toimimaan parhaalla tavalla.

Räikkönen on voittanut Unkarissa kerran 2005. Viime vuonna Kimi oli Ferrarilla nopein mies itse kisassa, mutta aika-ajossa Hamilton hankki paalupaikan, mikä sinetöi samalla virheettömällä ajolla myös voiton, kun ohittaminen oli kerta kaikkiaan mahdotonta.