Urheilu

Ojaniemelle tulossa tulinen kiire

TS/Jane Iltanen<br />Jaakko Ojaniemi punnertaa tosissaan kisapaikan eteen.
TS/Jane Iltanen
Jaakko Ojaniemi punnertaa tosissaan kisapaikan eteen.

Turun Sanomat, Tampere

Kymmenottelija Jaakko Ojaniemi lähti Kalevan kisojen avauspäivänä tavoittelemaan Mikko Halvarin kauden kärkitulosta 7719 ja siten olympiapaikkaa. Joukkueeseen valitaan kaksikosta parempaan pottiin pystynyt. Odotettu kaksinkamppailu jäi kuitenkin näkemättä, kun pohjettaan poteva Halvari ei pysty Tampereella kisaamaan.

Ojaniemelle tekee tiukkaa tavoittaa Halvarin tulos, sillä avauspäivänä hän sai kokoon vain 3877 pistettä. Otteluennusteen mukaan Peräseinäjoen Toiveen Ojaniemi päätyy vajaaseen 7700 pisteeseen.

- Huippupäivänä tulee 7800 pistettä, heikolla 7500, ynnäili Ojaniemen valmentaja Jarkko Finni .

Valmentajaa huoletti selvästi se, miten Ojaniemi torstain urakastaan toipuu. Päivän päätöslajin 400 metrin jälkeen kentällä viipyili erittäin väsynyt Ojaniemi. Harvinaisen uupunut olemus johtui pitkästä virustaudista, joka on vaikuttanut harjoitteluun jo seitsemän viikkoa.

- Muuten meni aika ok, mutta molemmat hyppylajit menivät alakanttiin. Totta kai olympiakisoihin yritän niin kauan kun se vaan on mahdollista. Katsotaan tilanne keihään jälkeen, Ojaniemi ilmoitti.

Tänään jatkuvaa ottelua johtaa Mikkelin Perttu Noponen pistein 3910. Ojaniemi on toisena. Turun Urheiluliiton Lari Haapakangas on kuudes ja Jani Vuorinen sijalla 17.