Urheilu

Kuningatar on varmin

OSMO VATANEN

V75-kierrosta juhlistavat tällä kertaa Jyväskylän Kuninkuusravien avausmatkat. Niistä löytyy myös yksi lauantain suurimmista suosikeista, hallitseva ravikuningatar B. Helmiina. Se on myös selvä valinta systeemien perustaksi yhdessä Sing Timen, Ikaros Leaderin ja Express Merettin kanssa.

V75-kierroksella on jaossa aikaisemmilta kierroksilta jääneitä' voittorahoja lähes 480.000 euroa, mutta suuri vaara on, että niistä suuri osa jää jakamatta. Jos suosikit pitävät, löytyy viitosia ja kuutosia niin paljon, että ne rahat siirretään seuraavalle finaalikierrokselle.

Reijo Borgströmin B. Helmiina on tammojen kisan ehdoton suursuosikki, vaikka se hävisi viimeksi Ylivieskassa Velin Vinkeelle. Siinä syy ei tainnut olla hevosessa vaan kuskin liian passiivisessa taktiikassa. B. Helmiina tuli loppua selvästi kovinta vauhtia mutta aloitti kirin aivan liian myöhään. Nyt Reijo Borgström ei sitä virhettä tee. B. Helmiina voittaa kuningatarkisan avausmatkan lähtölaukankin jälkeen. Se on ainakin nelisenkymmentä metriä kilpakumppaneitaan parempi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ikaros Leader napsii ykkösiä suorastaan näytöstyyliin, eikä haastajadivisioonan finaali tee poikkeusta. Nelivuotias ori on ikäluokkansa ehdotonta parhaimmistoa ja on näissä rahasarjoissa omaa luokkaansa. Ainakin hopeadivisioonaan saakka.

Kultadivisioonafinaali on kerännyt lähtöauton taakse vain kahdeksan valjakkoa, eikä lähdön taso päätä huimaa. Pekka Korven tallista mukana on kolme hevosta. Niistä Pekka ajaa Express Merettiä, joka oli viimeksi St. Michelissä ennätysajallaan kuudes. Nyt rima on huomattavasti matalammalla, eikä Express Merett kaipaa varmistuksia.

Toisesta kohteesta jää pois Jänkä-Jussi (2), viidennestä Marimin (7), kuudennesta Ramiini (11) ja viimeisestä Hot Shot Knick.

I: 2 Cover Capital, 4 Othello Kemp, 7 Charleston, 8 Sing Time.

II: 2 Vileman, 4 Huuveri, 8 Åsmond Hagby, 9 Ture, 10 Marin More, 11 Sorti.

III: 7 Ikaros Leader.

IV: 1 Eagle Sees Far, 2 Charles Atlas, 3 Boy Robertto, 5 Splendid Hill, 7 Windwane, 8 Wait Lifting, 9 Fighter Frazer, 10 Even Steven.

V: 3 B. Helmiina.

VI: 1 A.T. Eko, 2 Auraus.

VII: 4 Express Merett.

4 x 6 x 1 x 8 x 1 x 2 x 1 = 384 riviä - 19 euroa 20 senttiä.