Urheilu

Veikkanen sai jatkosopimuksen

Maantiepyöräilyammattilainen Jussi Veikkanen , 27, on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen kausille 2009 ja 2010 Francaise des Jeuxin kanssa. Veikkanen on ajanut maantiepyöräilyn ylimmällä tasolla eli ProTourilla kilpailevassa ranskalaistallissa vuodesta 2005.

- Sopimus on Jussille uran tässä vaiheessa paras mahdollinen. Hänen asemansa tallissa tulee olemaan selkeästi parempi kuin aiemmin. Hänen kilpailuohjelmansa sopimuskauden molempina sopimusvuosina tullaan rakentamaan niin, että se tähtää Ranskan ympäriajoon, Veikkasen manageritehtäviä hoitava Joona Laukka selvitti.

Veikkasen sopimusta ovat edesauttaneet hyvät esitykset tämän vuoden kisoissa. Hän voitti kesäkuussa SM-kultaa maantieajossa, ja lisäksi meriittilistalla ovat etappivoitto Route du Sud -etappiajosta ja neljä hyvää etappisijoitusta Italian ympäriajosta.

- Nyt ei enää tarvitse tällä kaudella päätä vaivata sopimusasioilla. Voin keskittyä täysillä loppukauteen, muun muassa MM-kilpailuihin Italiassa syyskuun lopulla. Tosin sinne ei ole vielä tehty virallisia valintoja. Täytyy kuitenkin vielä suunnitella miten loppukesän ja syksyn kilpailuohjelma saadaan palvelemaan MM-kilpailuja, tyytyväinen Veikkanen mietti.

- Francaise des Jeux on toiminut niin, että minulla ei ole mitään moitittavaa. Joukkueen johdon ja muun organisaation toiminta on ollut sellaista, että minulla ei siltä osin ollut mitään tarvetta hakea uutta työnantajaa. Kun joukkueenjohto on luottanut minuun, niin sopimuksentekoon oli molemminpuolinen tahto, Veikkanen totesi.