Urheilu

Olli uskoo, että
oppivuodet ovat ohi

Mäkihyppääjä Harri Olli katuu viimeviikoista virhettään. Mäkihypyn kesä-gp-kiertueelle lähtenyt Olli kertoo julkisuuteen saattamassaan kuvanauhassa, että totta kai kaduttaa se, että virheitä tulee tehtyä elämässä paljon.

- Osasta oppinut tähän asti ja uskon, että tästäkin, Olli sanoi ja pyytää anteeksi tukijoiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan.

Ollia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi pysäytti hänet viikko sitten keskiviikkona Lapinlahdella. Hän ajoi 141 kilometrin tuntivauhtia 80 km/t nopeusrajoitusalueella.

Poliisi puhallutti mäkihyppääjän ja vei puhalluskokeen tuloksen (0,67 promillea) jälkeen nuorukaisen verikokeeseen.

Suomen liikunnalla ja urheilulla (SLU) ei ole ohjeistusta, miten liittojen pitäisi toimia esimerkiksi Ollin ja maajoukkuejalkapalloilija Alexei Eremenko juniorin tapauksissa. Kumpaakin epäillään rattijuopumuksesta. Eremenko putosi maajoukkueesta, Olli ei.

SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala kertoi, että SLU:n kaikki lajiliitot ovat hyväksyneet eettiset reilun pelin periaatteet mm. liittyen alkoholin käyttöön. Tapauksesta riippuen SLU voi antaa asiantuntija-apua, mutta yleensä lajiliitot toimivat itsenäisesti.