Urheilu

Federer kompastui Torontossa

LK/REUTERS<br />Vaisu Roger Federer (oik.) paiskaa kättä voittajansa ranskalaisen Gilles Simonin kanssa.
LK/REUTERS
Vaisu Roger Federer (oik.) paiskaa kättä voittajansa ranskalaisen Gilles Simonin kanssa.

Toronto (STT-Reuters)

Tenniksen miesten maailmanlistan monivuotinen johtaja Roger Federer kärsi yllätystappion Masters-turnauksen kaksinpelin toisella kierroksella Torontossa. Ranskalainen Gilles Simon kukisti sveitsiläisen mailataiturin 2-6, 7-5, 6-4.

Federer pelasi nyt ensimmäistä kertaa kilpatennistä sitten Wimbledonin turnauksen, jossa hän hävisi eeppiseksi luonnehditussa viisieräisessä loppuottelussa espanjalaiselle Rafael Nadalille . Federerin kausi on ollut surkea, ja kammottavat kokemukset jatkuivat Torontossa. Tappio Simonille vaarantaa Federerin aseman maailmanlistan ykkösenä, sillä uhkaaja Nadal eteni jatkoon.

Simonia vastaan Federer aloitti vahvasti ja voitti neljä peliä perätysten ja ensimmäisen erän selvästi. Federerin vahva esitys ei kuitenkaan horjuttanut Simonin itseluottamusta. Simonin vire oli vahva viime sunnuntaisen Indianapoliksen turnauksen voiton jäljiltä.

- Pelasin unelmaottelun, Simon sanoi.

Simon on maailmanlistalla sijalla 22 ja osoittautui liian ärhäkkääksi Federerille, jonka otteissa näkyi pelaamattomuus. Federer oli harjoitellut ennen Torontoa vain neljä päivää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeksi Federer hävisi ensimmäisellä kierroksella maaliskuussa Dubaissa. Silloin hän hävisi skotti Andy Murraylle .

- Ei tämä maailmanloppu ole, mutta toivoin parempaa aloitusta kovien kenttien kaudelle, Federer sanoi.

- Pidän tästä pelialustasta ja tästä turnauksesta, ja olen menestynyt täällä, joten ihan varmasti tämä sattui, Federer luonnehti.

- On vain pakko koota ajatukset ja katsoa tulevaisuuteen. Olympialaiset ja U.S. Open ovat lähiajan tärkeistä kisoista ne, jotka haluan todella voittaa.

- Minun on pidettävä huoli siitä, että olen valmis niissä.

Vauhtia Pekingiin

Federer on voittanut Torontossa kaksi kertaa.

Hän toivoi, että pelionni kääntyy vihdoin Torontossa. Federer ajatteli valmistautua kovien kenttien kisoissa olympialaisiin. Hän haluaa kultaa Pekingistä.

Federer on ollut maailmanlistan kärjessä 234 viikkoa. Jos Nadal voittaa Toronton kisa, miesten ero on ensi maanantaina julkaistavalla listalla alle 300 pistettä, kun se vuoden alussa oli vielä 1 445 pistettä.