Urheilu

Tainio tyytyväisenä Sunderlandiin

Lehtikuva<br />Teemu Tainio pitää valmentaja Roy Keanea yhtenä kaikkien aikojen legendoista herrojen yhteisellä pelipaikalla, keskikentän keskellä. Sunderlandista hän odottaa siis rutkasti oppia jalkapalloilijana.
Lehtikuva
Teemu Tainio pitää valmentaja Roy Keanea yhtenä kaikkien aikojen legendoista herrojen yhteisellä pelipaikalla, keskikentän keskellä. Sunderlandista hän odottaa siis rutkasti oppia jalkapalloilijana.

Jalkapalloilija Teemu Tainion siirto Tottenhamista Sunderlandiin varmistui keskiviikkoiltana.

Tainio oli viime lauantaina keskustelemassa joukkueen päävalmentajan Roy Keanen kanssa, ja sen jälkeen asiat etenivät nopeasti.

Henkilökohtaisista ehdoista sovittiin alkuviikosta, ja keskiviikkona oli vuorossa lääkärintarkistus sekä sopimuksen allekirjoittaminen.

Kolmen vuoden sopimus syntyi Tainion mukaan lopulta helposti.

- Jo lauantaina vaikutti siltä, että löydämme yhteisen sävelen. Roy Keane on yksi kaikkien aikojen legendoista omalla pelipaikallani keskikentän keskellä ja tiedän, että tulen oppimaan häneltä paljon. Sunderland taas on rakentamassa määrätietoisesti kovaa joukkuetta, Teemu Tainio sanoi.

- Kolmen vuoden sopimus syntyi aika helposti, koska Sunderland tuntui minusta hyvältä vaihtoehdolta heti ja he olivat vakavasti liikkeellä ensimmäistä tapaamisesta lähtien. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että ratkaisu löytyi näin nopeasti.

Tottenhamissa vastuu väheni

Teemu Tainio, 29, kuului Tottenhamin avainpelaajiin sen jälkeen kun oli siirtynyt Englantiin Auxerresta Ranskasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tainion vastuu väheni, kun Spursin päävalmentaja Martin Jol sai väistyä kesken viime kautta.

- Aloin katsoa jo keväällä uutta seuraa. En ollut tyytyväinen saamaani vastuuseen enkä pelipaikkaani. Kun Sunderland tuli kuvioihin mukaan, asiat loksahtelivat kohdalleen. Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta kovin pitkälle niissä ei edetty.

- Olen silti erittäin ylpeä, että sain edustaa Tottenhamia ja kruununa oli Liigacupin voitto viime keväältä. Nyt oli silti oikea aika siirtyä muualle.

Torniolaisen TP-47:n kasvatti liittyy uuden seuransa harjoitusvahvuuteen jo torstaina.

Suomalaisittain on Englannin Valioliigan avauskierroksella Tainion siirron ansiosta melkoinen herkkupala, kun Sunderland kohtaa täydellä Stadium of Lightilla Sami Hyypiän edustaman Liverpoolin 16. elokuuta.

- Toivottavasti siinä ottelussa nähdään kaksi suomalaista. Tuskin maltan odottaa sen pelin tunnelmaa, sillä tiedän, miten loistavat fanit Sunderlandilla on, Teemu Tainio ennakoi.