Urheilu

Burghardtille uran täysosuma Tourin 18. etapilla

St. Etienne, STT
Saksan Marcus Burghardt pääsi torstaina juhlimaan uransa suurinta voittoa, kun hän rutisti ensimmäisenä maalilinjan yli maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon 18. etapilla torstaina. Bourg-d'Oisansista St. Etienneen ajettu 196,5 kilometrin etappi päättyi kahden irtiottajan loppukamppailuun, jossa Burghardt jätti taakseen Espanjan Carlos Barredon.
 Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Espanjan Carlos Sastre, ja jäljellä on enää kolme etappia ennen 95:nnen Tour de Francen päättymistä. CSC-tallissa polkevan Sastren johto joukkuetoveriinsa, Luxemburgin Fränk Schleckiin on minuutti ja 24 sekuntia. Itävallan Bernhard Kohl on yhdeksän sekunnin päässä Schleckistä ja Sastren pahin uhkaaja, Australian Cadel Evans sekunnin jäljessä Kohlia. Viidentenä keikkuva Venäjän Denis Mentshov on jo 2.29 kärkeä perässä.
 Tourin voitto ratkeaa lauantain aika-ajossa, jossa tempohirmu Evans riuhtoo eroa kiinni Sastreen. Perjantaina poljetaan kirimiehille sopiva 165,5 kilometrin etappi, ja sunnuntaina on enää vuorossa perinteisesti voittajan "kunniakierroksena" Pariisin Champs Elysees -kadulle päättyvä Tour-lopetus.