Urheilu

Jalkapalloilijoita patistetaan olympialaisiin

Lontoo (STT-Reuters)

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter patistaa seuroja päästämään pelaajansa Pekingin olympialaisiin. Blatter on lähettänyt Fifan jäsenliitoille kirjeen, jossa hän muistuttaa, että alle 23-vuotiaiden pelaajien pääsy maajoukkuepeleihin on aina ollut pakollista.

- Se, ettei Pekingin olympiaturnaus kuulu viralliseen maajoukkuekalenteriin, ei muuta tilannetta, Blatter viestitti.

Blatterin näkemys eroaa täysin Euroopan johtavien jalkapalloseurojen kannasta. Seurojen yhdistys ECA on sitä mieltä, ettei seuroilla ole velvoitetta vapauttaa pelaajiaan olympialaisiin.

ECA:n puheenjohtajan Karl-Heinz Rummeniggen mukaan olympiaturnaus ei ole verrattavissa muihin maajoukkuepeleihin, koska sitä ei ole listattu kansainväliseen maajoukkuekalenteriin.

- Tuemme kaikkia niitä seuroja, jotka ovat vaarassa menettää tärkeitä pelaajiaan Pekingiin juuri kansallisten sarjojen alkaessa, Rummenigge sanoi.

Olympialaisten jalkapalloilu pelataan pääosin alle 23-vuotiaiden pelaajien voimin, mutta joukkueisiin saa nimetä myös kolme yli-ikäistä pelaajaa.

Viime päivinä seurat ja pelaajat ovat taistelleet siitä, saako pelaaja matkata maansa olympiajoukkueen mukaan. Esimerkiksi Saksassa brasilialainen puolustaja Rafinha lähti ilman seuransa Schalke 04:n lupaa olympiamatkalle, ja samoin teki Werder Bremenin pelintekijä Diego . Tapaukset menevät todennäköisesti urheilun vetoomustuomioistuimen CAS:n käsittelyyn.

Espanjassa Real Madrid kielsi Robinhon pääsyn kisoihin, mikä kirvoitti Brasilian jalkapalloliiton kritiikkiin. Lähellä oli myös Ronaldinhon jääminen ulos brassien miehistöstä, mutta seurasiirto vastahankaisesta Milaniin takaa Ronaldinholle olympiakokemuksen.