Urheilu

Ruotsalaislehdet uskovat
Olssonin uran päättyneen

Kolmiloikkaaja Christian Olsson pohtii uransa jatkoa. Hän palasi kilpa-areenoille liki vuoden tauon jälkeen tiistaina Tukholmassa, mutta kisa jäi kahteen hyppyyn. Kolmannessa hypyssä ruotsalaisella nappasi jälleen takareiteen ja kisa jäi kesken. Saman tien hän ilmoitti myös, ettei ole mukana Pekingin olympialaisissa.

- Nyt tässä on kysymyksessä koko uran jatkuminen. Tämä ei ole asia, joka ratkeaa päivien tai edes viikon aikana, Olsson sanoi.

Ruotsalaislehdet olivat jo valmiina tekemään päätöksen Olssonin puolesta. Expressen totesi otsikossaan "Tähän se loppui". Dagens Nyheter arvioi niin ikään Olsson uran päättyneen todennäköisesti tiistain loukkaantumiseen.

Olsson jatkoi Tukholmasta matkaa Göteborgiin ja edelleen Monacoon, jossa hän pohtii, ryhtyykö jälleen rakentamaan paaluta.

Tiistaina Olsson ponkaisi ensimmäisellään 16,34 ja toisella 17,00. Varsinkin toinen hyppy näytti hyvältä ottaen huomioon, että pitkään kuntoutusjakson jälkeen Olsson päätti olla mukana Tukholman gp:ssä vasta viikko sitten. Tuolloin hän teki harjoituksessa kaksi kilpailuvauhtista hyppyä.

28-vuotias Olsson voitti Ateenassa olympiakultaa neljä vuotta sitten, mutta kisoissa tullut nilkkavamma vaati leikkauksen ja piti Olssonin sivussa Helsingin MM-kisoista 2005.

Olsson palasi kilparadoille kaudella 2006 ja voitti Göteborgissa EM-kultaa. Viimevuotisiin Osakan MM-kisoihin hän ei päässyt takareisivamman takia. Vammaa hoidettiin leikkauksella viime syksynä.

Olssonin epäonnen lisäksi Ruotsin olympiatoiveet laskivat, kun Susanna Kallur ei osallistunutkaan DN-gaalan viimeiseen lajiin. Jalkavaivan vuoksi pian kaksi kuukautta kilpailematta ollut Kallur yrittää kuitenkin yhä Pekingin kisoihin.