Urheilu

Jarkko Nieminen kiertää
Cincinnatin kautta Pekingiin

Lehtikuva<br />Jarkko Niemisen pelit Toronton ATP-turnauksessa päättyivät lyhyeen. Seuraavaksi maskulainen matkaa Yhdysvaltain Cincinnatin turnaukseen, joka on viimeinen etappi ennen Pekingin olympialaisia.
Lehtikuva
Jarkko Niemisen pelit Toronton ATP-turnauksessa päättyivät lyhyeen. Seuraavaksi maskulainen matkaa Yhdysvaltain Cincinnatin turnaukseen, joka on viimeinen etappi ennen Pekingin olympialaisia.

Jarkko Niemisen pelit ATP-kiertueen Masters-sarjan turnauksessa Torontossa päättyivät ensimmäiselle kierrokselle myös nelinpelissä. Suomalainen hävisi espanjalaisen David Ferrerin parina ranskalaiselle Paul-Henri Mathieulle ja venäläiselle Mihail Juzhnille 2-6, 2-6.

Kaksinpelissä Nieminen kärsi tappion avausottelussaan tshekki Tomas Berdychille myös suoraan kahdessa erässä.

Berdych esti Niemisen suosimat pallorallit, tappoi pelit lyhyeen ja kukisti suomalaisen 6-3, 6-1.

- Ottelusta tuli odotettu lopputulos tällä valmistautumisella. Hyvä, että pääsi lähtemään (Davis cupista) pari päivää aikaisemmin, mutta lisää peliin valmistautumisaika ei tuonut, Nieminen kertoi.

Nieminen sai heti alkuun murtopallon, mutta Berdych esti suomalaisen aikeet yhdellä ottelun 12:sta ässäsyötöstään.

Syötönmurto 4-2:een ratkaisi avauserän tshekille, kun Nieminen ei murtoon erässä eikä koko ottelussa venynyt.

Toisessa erässä Berdych myrskysi kolme syötönmurtoa, ja päätti ottelun tylysti 51 minuutissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Lyöminen ja tuntuma kovaan alustaan oli ok, mutta liikkuminen ei ollut vaadittavalla tasolla. Pettynyt en ole, viikko pitää hyödyntää, Nieminen jatkoi.

Vaikka suomalainen mieltyi lyömiseensä, maailmanlistalla 21:ntena oleva Berdych ehti Niemisen lyöntien tielle lähes poikkeuksetta. Niemiseltä (ATP-29) ässät jäivät haaveeksi.

Vastustajat tulessa

- Ottelutulokset eivät kerro koko totuutta. En pelannut huonosti, mutta vastustajat olivat ihan tulessa. En pystynyt tällä valmistautumisella kuitenkaan vastaamaan loistavasti pelanneiden vastustajien esityksiin, kertoi Nieminen.

Nieminen keskittyy seuraavaksi ensi viikolla pelattavaan Cincinnatin turnaukseen.

Keskiviikkona Nieminen (ATP-29) oli saanut harjoituskavereikseen Paul-Henri Mathieun (ATP-23), Ernests Gulbisin (ATP-53) ja Nicolas Lapenttin (ATP-74).

- Nyt on tärkeää saada hyvää harjoittelua. Joka päivälle pyrin saamaan hyviä harjoitusvastustajia, jotta saisin Cincinnatia ja Pekingiä varten mahdollisimman paljon hyvää harjoittelua alle kovalla alustalla, Nieminen suunnitteli.

Cincinnatin turnauksen jälkeen hän lentää Suomeen ja jatkaa välittömästi olympialaisiin.