Urheilu

Timantit tuikkivat Tukholman illassa

Lehtikuva<br />Jamaikan Asafa Powell sai 100 metrillä räjähtävimmän lähdön ja kipitti voittoaikaan 9,88. Maanmies Usain Bolt sai tyytyä toiseen sijaan.
Lehtikuva
Jamaikan Asafa Powell sai 100 metrillä räjähtävimmän lähdön ja kipitti voittoaikaan 9,88. Maanmies Usain Bolt sai tyytyä toiseen sijaan.

KALLE VIRTAPOHJA

Tukholman DN-Gaalasta oli rakennettu tuvan täydelle stadionyleisölle viihdyttävä kokonaisuus. Tunnelma oli huipussaan, kun samaan aikaan käytiin juoksuradan sisäpuolella viittä huippulajia: naisten ja miesten korkeushyppääjät pomppivat eteläpäädyssä vierekkäisille polstereille, naisten seiväshyppy ja miesten keihäänheitto oli käynnissä kentän toisessa päässä, ja naisten kolmiloikka takasuoralla.

Samaan aikaan juoksuradalla tehtiin kaksi stadionennätystä.1000 metrillä ja 110 metrin aidoissa. Myöhemmin illalla parannettiin ennätyksiä vielä naisten seiväshypyssä ja 5000 metrillä.

Kun naiset poistuivat pituushyppypaikalta, valtasivat kolmiloikkaajat olympiavoittaja Christian Olssonin johdolla takasuoran.

Illan odotetuista kaksintaisteluista toteutui lopulta vain Jamaikan vauhtikoneiden Usain Boltin ja Asafa Powellin kohtaaminen 100 metrillä. Hyvän lähdön saanut entinen ME-mies Powell pysyi loppuun asti tämän kesän komeetan Usain Boltin edellä. Powellin voittoaika 9,88 jäi kaksi sadasosaa hänen omasta stadionennätyksestään. Bolt sai ajan 9,89 ja Norjaa edustava Jaysuma Saidy Ndure ajan 10,06.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Olen tosi tyytyväoinen, koska hain voittoa. Sain hyvän lähdön, ja säilytin nopeuteni loppuun asti, Powell sanoi.

- Odotan nyt innolla olympiakisoja, hän lisäsi.

Miesten korkeudessa Stefan Holmin voitto irtosi vaatimattomalla tuloksella 230.

Keihäspaikan kuninkaana hyöri Norjan Andreas Thorkildsen , jonka paras heitto kantoi 87,36.

- Tunnen olevani vahvempi ja vahvempi. Tämä oli hyvä kilpailu. Tästä on hyvä jatkaa kohti olympiakisoja, norjalainen uhosi.

Dayron Robles omaa luokkaansa

Miesten 110 metrin aidoissa tämän kauden ME-mies Kuuban Dayron Robles kohtasi ensimmäisen kerran Yhdysvaltain olympiakarsintojen voittajan David Oliverin . Kuubalainen aitoi vuorenvarmasti voittoon huippuajalla 12,91 ja pääsi pokkaamaan kilpailun jälkeen timantin.

Oliver jäi täysin ME-miehen varjoon ajallaan 13,04.

- Pidän Tukholman radasta ja tunnelmasta. Päätavoitteeni on tietysti olympiakisoissa, timantin voittanut Robles sanoi.

Harvemmin juostun 1000 metrin kilpailun voitti Sudanin 19-vuotias Abubaker Kaki Khamis uudella stadioin ennätyksellä 2.13,93. Tulos alitti entisen ennätyksen kolmella kymmenyksellä, mikä tiesi Ruotsissa harjoittelesudanilaiselle uutta. Loppusuoran auetessa näytti vielä hetken siltä että myös Bahrainin Saad Yussef Kamel taistelee voitosta ja timantista, mutta hän jäi lopulta lähes sekunnin päähän voittajasta.

- Yritin maailmanennätystä 2.11,98, mutta sitä on kyllä vaikea lyödä, Kaki sanoi.

Naisten pituudessa Naide Comes oli myös timantin tuntumassa. Hänen voittotuloksensa ja uusi Portugalin ennätys 704 jäi vain sentin stadion ennätyksestä.

Kotiyleisön suosikki Carolina Klüft lämpeni kilpailun vanhetessa ja venytti parhaallaan 671 jääden kuitenkin 16 senttiä kesän parhaastaan.

Defar lähes ME-vauhdissa

Naisten 5000 metrillä Etiopian Meseret Defar uhkasi maailmanennätystä, mutta kenties kilpailun puutteen vuoksi aika 14.12,88 jäi uupumaan reilun sekunnin Tirunesh Dibaban ME:stä.

Joka tapauksessa Defar juoksi uuden stadionennätyksen ja sen ansiosta hän sai illan kolmannen timantin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Neljäs timantti meni Jelena Isinbajevalle , joka paransi omaa stadionennätystään kuudella sentillä lukemiin 485.

Enempää ei tarvinnut hypätä, kun Yhdysvaltain Jennifer Stuczynski vetäytyi kilpailusta selkävaivaan vedoten.

- Alkoi olla jo vähän kylmä siinä vaiheessa, kun rima nousi 495:een, Isinbajeva sanoi.

Miesten ratakierroksella olympiavoittaja Jeremy Wariner otti helpon voiton ajalla 44,29.