Urheilu

Jyväskylän Killeri odottaa siniverisiä

Kaikki on valmista Jyväskylän Killerillä, kun siniveriset saapuvat. Jyväskylässä järjestetään ikimuistoiset Kuninkuusravit ensi viikonloppuna, lupaa Killerin raviradan toimitusjohtaja Mika Kolu .

- Kuninkuusravien trendi on nouseva. Tapahtuma on massiivinen, tunnelma ainutlaatuinen, kun yhdessä paikassa on 25 000-30 000 katsojaa.

- Meille ei ole tärkeintä se, tuleeko yleisöennätys. Keskitymme siihen, että tapahtuma on mahdollisimman laadukkaasti järjestetty. Palvelun pitää pelata, Kolu sanoo.

Killerille ei ole rakennettu yhtään pysyvää rakennusta Kuninkuusraveja varten.

- Killerillä on meneillään nelivuotinen kehittämishanke, jonka joitakin toimintoja on ajoitettu tälle vuodelle. Väliaikaisrakennuksia on riittävästi, jotta kaikki kävijät saavat nopeasti ruokansa ja juomansa. Alueella on yli 140 totopistettä.

Kolu korostaa, että Kuninkuusravit on perhetapahtuma. Siksi perheitä halutaan palvella yhtä huolellisesti kuin vip-vieraita, joita tulee noin 3 000.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Satumetsä, lasten oma alue on heti pääsisäänkäynnin vieressä. Siellä lapsista pitävät huolta 4H-ohjaajat aamuyhdeksästä iltakuuteen. Teemme kaikkemme, jotta lapset ja perheet viihtyvät Killerillä.

Petankkia, mölkkyä, krokettia, pelejä riittää. Alueella liikkuu satuhahmoja. On talutusratsastusta, kasvomaalausta, väritystä ja askartelua, joten lapsilla on lystiä joka lähtöön.

Satumetsän viereen pystytetään puolentoista hehtaarin kokoinen ravitori, jossa on yli 80 näytteilleasettajaa. Ravitorin esiintymislavalla on värikästä menoa.

Ammattimainen järjestelykoneisto

Kuninkuusraveja on rakentamassa 1 200 ammattilaista. Joukossa on vain muutama vapaaehtoinen työntekijä.

- Olemme tehneet useiden vuosien ajan mainiosti sujunutta yhteistyötä MM-rallin järjestäjien kanssa. Kun päätös Kuninkuusravien tulosta Jyväskylään ratkesi vuonna 2004, soitin välittömästi AKK Sports Oy:n toimitusjohtajalle Jarmo Mahoselle , joka suhtautui yhteistyöhön myönteisesti. Esimerkiksi vip-alue siirtyy heti Kuninkuusravien päätyttyä MM-rallin käyttöön, Kolu taustoittaa.

Kolu on laskenut, että Jyväskylän seutu nettoaa hyvin Kuninkuusraveista.

- Budjettimme on noin kaksi miljoonaa euroa. Totossa rahaa liikkuu kolmisen miljoonaa, hotellimajoituksessa pari miljoonaa.

- Olemme laskeneet, että Kuninkuusravien kokonaisvaikutus Jyvässeudulle on kymmenisen miljoonaa. Laskelma on varovainen, summa voi olla suurempikin, Kolu arvioi.

Kolu odottaa, että Kuninkuusravit on menestys myös urheilullisesti.

- Kuningaskilvassa on puolenkymmentä voittajasuosikkia. Kuningattareksi on yksi vahva ehdokas, jolle on useita kovia haastajia. Pitkästä aikaa on tiedossa tasaiset kisat, Mika Kolu ennakoi.