Urheilu

Ahosella vielä
yksi mahdollisuus

TS/TS/Riitta Salmi<br />Kirsi Ahonen voi vielä Kalevan kisoissa lunastaa olympiapaikan. Se vaatii A-rajan 60,50 ylittämistä.
TS/TS/Riitta Salmi
Kirsi Ahonen voi vielä Kalevan kisoissa lunastaa olympiapaikan. Se vaatii A-rajan 60,50 ylittämistä.

Turun Sanomat

Kalevan kisojen keihäskisa on Turun Weikkojen Kirsi Ahoselle ainoa mahdollisuus täyttää unelmansa ja hankkia paikka Pekingin olympiakisoihin. Ahosta ei vielä maanantaina valittu Suomen joukkueeseen, mutta hänen nimensä löytyy niin kutsutulta late entry -listalta, joka sallii listalle nimetyille urheilijoille mahdollisuuden venyttää ilmoittautumisaikaansa olympiakisoihin.

Pekingin kisojen virallinen ilmoittautumisaika päättyy tänään 23. heinäkuuta, mutta myöhäislistalaisten osallistuminen voidaan varmistaa vielä 30. heinäkuuta.

Jotta paikka Ahoselle, 32, uran ensimmäisiin olympiakisoihin aukeaa, turkulaisen on Tampereella Kalevan kisoissa kiskaistava yli A-rajan 60,50.

- Uskon siihen lujasti. Kunnossa ei ole vikaa, on vain saatava mieli ja tekniikka kohdalleen, Ahonen toteaa.

Kuortaneella kisaan valmistautuva Ahonen ei ole helpon tehtävän edessä, sillä kesän keihäskaaret eivät ole kantaneet toivotusti. Paras noteeraus on 58,70. Ahosen ennätys 60,98 on vuodelta 2006.

- A-rajaa olen jahdannut nyt 11 kisassa. Saavutettu B-raja ei paljoa lohduta, Ahonen ilmoittaa ja myöntää, että olympiapaikkaan oikeuttavan tuloksen jahtaaminen on saanut puristamaan keppiä liikaakin.

- On se ollut pakkomielteistä. Mulla menee helposti liikaan puristamiseen ja jännittämiseen. Keihäänheitossa tarvitaan räminämeininkiä, mutta jos se menee vähänkin yli, koko homma kärsii.

Tampereella Ahonen pyrkii pääsemään mielentilaan, jossa Peking ei liikoja kummittele takaraivossa.

- Yritän lähteä ihan vaan heittämään. Raja tulee, jos on tullakseen, Ahonen suunnittelee.