F1

Uudesta moottorista
Kimille jokeri voittoon

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Maailmanmestari Kimi Räikkönen aloittaa odotetusti upouudella Ferrarin V8-moottorilla lauantaiaamuna Britannian Grand Prix -harjoitukset.

Maranellon tehtaalla virallista päätöstä Ranskan kisassa kuumenneen ja kärynneen koneen vaihtamisesta on vitkuteltu, nyt se on tehty.

- Vaihdamme moottorin, koska sääntöpykälät antavat mahdollisuuden tällaisen jokerin pelaamiseen. Emme tahdo ottaa mitään riskejä Kimin kisaesitykseen, Ferrarin tiedottaja Luca Colajanni kertoi Turun Sanomille.

Räikkösen autoon moottoria vaihdetaan jo toista kertaa ennen aikojaan. Australian avauskisa päättyi Kimin osalta keskeytykseen ja sen jälkeen suomalaistähti saattoi vaihtaa konetta Malesian pätsiin ilman lähtöruutujen pudottamista.

Tähän asti molemmat Ferrarin kuljettajat Räikkönen ja Felipe Massa ovat edenneet samoilla moottoripäivityksillä, kun myös brasilialaisen autoon vaihdettiin voimanlähde Australian jälkeen. Nyt Massa jatkaa samalla moottorilla, millä voitti Magny-Coursissa.

- Tietysti on moottori on aina parempi, kun se on uusi, Räikkönen muistuttaa joka kerta, kun valmistautuu uudella koneella ensimmäiseen GP-viikonlppuun.

Mestari kiistää, että olisi huolissaan autonsa luotettavuudesta, vaikka pakoputken katkeamissyy Ranskassa jäikin ikuiseksi arvoitukseksi, kun irronnutta osaa ei koskaan löydetty.

- Mitä tapahtui Magny-Coursissa on jo mennyttä. Se on unohdettu ja nyt mennään hyvällä mielellä Englantiin, sillä jos olisi mennyt normaalisti, minä olisin voittanut Ranskassa. Tiimi on tehnyt kaiken varmistaakseen, ettei pakoputki katkea enää jatkossa, Räikkönen kuittaa.