Urheilu

Massalle varma olo
myös Silverstoneen

LK/REUTERS<br />Felipe Massa lähtee seuraavaan kisaan F1-sarjan ykkösenä.
LK/REUTERS
Felipe Massa lähtee seuraavaan kisaan F1-sarjan ykkösenä.

HEIKKI KULTA

MM-sarjaa ensi kertaa urallaan johtava Felipe Massa testasi Ferrarin uutuuksia kahden päivän ajan Britannian Grand Prix -viikonloppua varten Silverstonen testeissä.

27-vuotias brasilialainen uhkuu iskukuntoa, vaikka Silverstone kuuluu niihin ratoihin, joilla mies ei entuudestaan olekaan menestynyt.

- Tärkeintä minulle oli saada varmuus, että olemme hyvässä kunnossa myös tällä radalla, Massa vakuutti testijakson päätteeksi.

- MM-sarjan kärkipaikka ei muuta mitään minun kohdallani. Kausi on pitkä ja sen johtaminen tässä vaiheessa ei merkitse mitään. On syytä on varuillaan, sillä mitä vaan voi tapahtua.

- Selvää on, että Kimi Räikkönen taistelee rajusti mestaruudesta, kun hän ajaa yhtä nopeaa autoa kuin minäkin. Mutta ei pidä unohtaa Lewis Hamiltonia , joka on aina vahva. Lisäksi Robert Kubica on kova, kun ottaa aina isot pisteet, jos meille tulee vaikeuksia, Massa tuumii.

- On huomattava, ettei Ranskassa saatu täyttä kuvaa McLarenin vauhdista. Lewis ja Heikki Kovalainen tulevat varmasti kovaa taas Silverstonessa. Lähdemme siitä, että he ovat todella vaarallisia kotiradallaan.

Olisitko uskonut kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen nousevasi näin vahvasti?

- Tiesin sen olevan hankalaa, mutta ei mahdotonta, Massa kuittasi kysymyksen, miten nousi nollilta MM-kärkeen.

Mestaruudesta Massa ei suostu puhumaan, vaikka vedonlyöjät ovatkin vakuuttuneet Ferrarin menestyksestä. Vedonlyöjien papereissa Massan sijasta suurin mestariehdokas on Räikkönen.

- Ei se merkitse mitään. Itse en yleensäkään lyö vetoja - en omasta, enkä kenenkään toisen puolesta, Massa tähdensi.