Urheilu

Kuulakaarista
puuttuu
reilu metri

PEKKA SEPPÄNEN

Kyröskosken perinteissä kuulakarnevaaleissa ei lauantaina nähty lähellekään 20 metrin pökkäyksiä. Robert Häggblom ja Mika Vasara sentään pommittivat yli 19 metrin kohdalla ollutta hiekkaa, mutta kumpikaan ei ollut kisan jälkeen tyytyväinen aikaansaannoksiinsa. Häggblom voitti tuloksella 19.59 ja Vasara hävisi hänelle lopulta 10 sentillä. Vasaran viimeinen kantoi 19.49 ja se sai sentään pienen tuuletuksen kuularingissä.

- Kunto on kohdallaan, siitä ei pitäisi olla kiinni. Jotenkin vain työnnöt eivät lähde sillä tavalla kuin haluaisin. Jotain on vialla. Ehkä tekniikka hajoaa keskivaiheilla sen verran, että tulos jää metrin toivotusta. Seuraava kisa on Turussa heinäkuun alussa. On vain yritettävä saada kunnosta irti se, mikä toisi yli 20 metrin työntöjä. Kahdeksan kilon kuula lentää kyllä sillä tavalla kuin pitääkin, mutta tuo 7,2 kilon kisakuula ei vain lennä, Häggblom ihmetteli.

Odotettuakin vaisumman iltapäivän pirteimmän ilmeen antoi Pieksämäen 21-vuotias Johanna Pulkkinen , joka voitti naisten kisan omalla ennätyksellään ja kesän kärkituloksella 15.62. Hän paransi ennätystään seitsemän senttiä.

- Aivan erinomainen tyyppi. Jonkun pitää vain opettaa hänet työntämään oikein. Silloin yli 16 metrin kaaret ovat jokapäiväisiä. Nyt hän hätäilee eikä käytä vartaloaan kunnolla, paikalla ollut miesten SE:n 21.69 edelleen omistava Reijo Ståhlberg arvioi näkemäänsä.