Urheilu

Lisburn Distillery hakee nopeaa avausmaalia

TS/TS/Jonny Holmén<br />Päävalmentaja Martti Kuuselan (oik.) TPS kohtaa tänään Paul Kirkin (toinen oik.) valmentaman Lisburnin, jonka runkopelaajia ovat hyökkääjä Darren Armour (vas.) ja pakki Pat McShane.
TS/TS/Jonny Holmén
Päävalmentaja Martti Kuuselan (oik.) TPS kohtaa tänään Paul Kirkin (toinen oik.) valmentaman Lisburnin, jonka runkopelaajia ovat hyökkääjä Darren Armour (vas.) ja pakki Pat McShane.

JARI WELLING

Kotiottelunsa juhannuksena TPS:lle Intertoto-cupissa 2-3-hävinneen Lisburn Distilleryn päävalmentajalla Paul Kirkillä on selvä tavoite tänään Kupittaalla.

- Meidän on tehtävä ottelussa ensimmäinen maali, painotti Kirk, joka aikoo hieman muuttaa kokoonpanoaan pelaavammaksi edellisestä osaottelusta.

- Lähdemme ennen kaikkea siitä, että meidän päähän ei tehdä maalia, kuittasi TPS:n päävalmentaja Martti Kuusela.

- Tarkoituksenamme on pelata omaa peliämme ja panostaa myös hyökkäykseen, täydensi TPS:n pelintekijä Aristides Pertot , joka teki Pohjois-Irlannissa TPS:n maaleista kaksi.

Lisburn on puoliammattilaisjoukkue, jonka ykkösmaalivahti Phil Matthews oli lomamatkan takia poissa ensimmäisestä osaottelusta.

- Hän on edelleen lomalla Floridassa. Näin vain on, tilanne on tämä. Alex Spackman pelasi kuitenkin maalissamme hyvän ottelun. Uskonkin, että Spackman pystyy samaan myös täällä, kommentoi päävalmentaja Kirk, joka huomautti siitä, että hänen joukkueensa on aivan erilaisessa tilanteessa kuin TPS.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- TPS on saanut valmistautua ottelusarjaamme keskellä sarjakautta, kun taas meillä on vasta harjoituskausi menossa. Olemme myös vain osa-aikaisia jalkapalloilijoita, toisin kuin TPS. En kuitenkaan selittele, vaan uskomme silti olevamme hyvä joukkue, korosti Kirk.

Lisburn on eurocupeissa toistaiseksi vuosien varrella pelannut yhden tasapelin ja hävinnyt kuusi ottelua. Lisburn ei ole eurocupeissa myöskään koskaan tehnyt vierasmaalia.

- Jalkapallo on kummallinen peli, koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Meillähän oli jo ensimmäisessä osaottelussa tilanteemme, Kirk visioi vierasmaalin mahdollisuutta.

Lisburnin paras maalintekijä on hyökkääjä Darren Armour , joka teki ensimmäisessä osaottelussa jo joukkueensa molemmat maalit.

- Tehtäväni on tehdä maaleja, ehkäpä Turussa hattutemppukin. TPS:n puolustajat ovat kuitenkin isoja ja silti teknisesti varsin taitavia, totesi Armour, joka on neljässä vuodessa tehnyt Lisburnille yli 150 maalia.

TPS:ssa kaudella 1982 pelannut Seamus Heath on muuten pelannut Lisburnissakin uransa aikana, joten seuroilla on yhteistä historiaakin.

Jos Lisburnin päävalmentaja Kirk aikoo vaihtaa otteluun teknisesti taitavampia ja kooltaan pienempiä pelaajia kuin Pohjois-Irlannissa, niin TPS:n päävalmentaja Kuuselan kokoonpano on lähes sama kuin keskiviikkona Hakaa vastaan.

Maalissa tosin aloittaa Jukka Lehtovaara , eikä Henrik Moisander .

- Haluan pitää molemmat maalivahtimme hereillä, perusteli valintaa Kuusela, joka on jo perehtynyt myös mahdolliseen seuraavaan vastustajaan, tanskalaiseen OB Odenseen.

Kuusela oli torstaina katsomassa Tanskassa Odensen harjoitusottelun Randersia vastaan. Kuuselan tukena Tanskassa oli hänen vanha tanskalaisvahvistuksensa HJK:n ajoilta, Klaus Granlund .

1-1-päättyneessä ottelussa Odensen tunnetuin tähti, Thomas Helveg , pelasi ensin keskikentällä ja ottelun lopussa puolustuksessa.