Urheilu

Ivanovicille
yllätystappio
Wimbledonissa

Tenniskauden kolmannessa grand slam -turnauksessa Wimbledonissa nähtiin perjantaina jymy-yllätys, kun naisten ykköseksi sijoitettu Serbian Ana Ivanovic hävisi kolmannen kierroksen ottelunsa. Sijoittamaton, villillä kortilla turnauksessa mukana oleva Kiinan Jie Zheng voitti Ivanovicin erin 6-1, 6-4.

Ivanovicilla oli ongelmia jo toisen kierroksen ottelussaan Ranskan Nathalie Dechya vastaan, mutta serbi selvitti vielä tuolloin kaksi ottelupalloa.

- Otin paineita maailman ykkösenä pelaamisesta. En kuitenkaan ollut niin hermostunut kuin ensimmäisessä ottelussa. Tämä vaatii kuitenkin opettelua, vasta 20-vuotias Ivanovic myönsi.

Naisten puolella mielenkiintoa herätti myös Yhdysvaltain Serena Williamsin ja Ranskan Amelie Mauresmon kohtaaminen. Kuudenneksi sijoitettu Williams kukisti 29:nneksi rankatun vastustajansa 7-6 (7-5), 6-1. Williams on vuosien 2002 ja 2003 Wimbledon-mestari.

Miesten ykkössijoitettu Roger Federer ei puolestaan antanut Ranskan Marc Gicquelille mahdollisuuksia. Sveitsiläinen eteni vakuuttavalla 6-3, 6-3, 6-1 -voitolla neljännelle kierrokselle, jossa hän saa vastaansa Australian 20:nneksi sijoitetun Lleyton Hewittin .