Urheilu

Lisburn hyvää
divaritasoa

Jari Welling

Huomenna voi EM-finaalin alla käydä Kupittaalla ottamassa tuntumaa kansainväliseen jalkapalloon livenä, kun TPS kohtaa Intertoto-cupin ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa Lisburn Distilleryn.

Tepsillehän riittää jatkopaikkaan vierasmaalinsäännön takia jopa 0-1- tai 1-2-tappiokin, kun ensimmäinen osaottelu Pohjois-Irlannissa päättyi juhannuspäivänä TPS:lle 3-2, mutta aika huonosti saa kotijoukkue pelata, jos Lisburnille onnistuu häviämään.

Jälkipeleissä TPS:n kapteeni Jarno Heinikangas kiteyttikin Lisburnin olevan hyvää suomalaista divaritasoa. Lisburnin vahvuus on kova asenne ja yritys, taidot amatööripohjalla pelaavalla joukkueella eivät häikäise.

Jotain Lisburnista kertoo myös se, että joukkueen varsinainen ykkösmaalivahti oli pohjoisirlantilaisten lehtimiesten mukaan lomamatkalla, kun joukkue pelasi kotiottelunsa.

TPS olisikin voinut voittaa vierasottelunsa suuremminkin numeroin, mutta viime hetken lahjapilkku jätti eilen Turkuun saapuneelle Lisburnille vielä pientä toivoa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ei Lisburnia silti kannata pilkata, seura on kunniakas jo siitäkin syystä, että se oli Pohjois-Irlannin levottomuuksien aikana ainoita joukkueita, joissa pelasi sekä protestantteja että katolisia.

Pohjois-Irlannin menestyneimmät seurat Glentoran ja Linfield ovat olleet protestanttien lippulaivoja, mutta Lisburnin historian kautta aikain tunnetuin pelaaja Martin O´Neill on esimerkiksi katolinen.

Joka tapauksessa tiukimmilla TPS taisi olla paluulennolla, kun joukkueen suurimman elämäntaiteilijan Kasper Hämäläisen pelikengät jäivät hotelliin. Hämäläisen pläägät jouduttiinkin kiidättämään taksilla perässä Belfastin lentokentälle. "Kappe" muuten maksoi taksin itse.

Keskiviikkona Haka-ottelussa Hämäläinen oli puolestaan ilmeisesti yhdessä Mika Ääritalon kanssa kahden hollantilaisen pelaajakartoittajan tarkkailussa. Hollantilaiset eivät tosin suostuneet kertomaan, muuta kuin, että he tarkkailivat nimenomaan kahta TPS-pelaajaa.

Sunnuntaina puolestaan hollantilaisista jalkapallomiehistä kiinnostaa, millaiseen aikaan Interin päävalmentaja Job Dragtsma Paavo Nurmi -puolimaratonilla yltää. Dragtsma lähtee ainakin tavoittelemaan kahden tunnin rajapyykkiä.