Urheilu

Paavo Nurmi -maraton
kasvattanut suosiotaan

LARI VESANDER

Lauantaina juostava Paavo Nurmi -maraton on kasvattanut suosiota entisestään. Torstai-iltapäivään mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 3 100 juoksijaa. Kasvua viime vuoden osallistujamäärään uskotaan tulevan viidenneksen verran.

- Juoksun suosio on noussut Suomessa paljon. Viime vuonna osallistujia oli 2 767 ja siinäkin oli kasvua edellisvuodesta, Paavo Nurmi -tapahtumien puuhamies Kari Ahonen kertoo.

Ahosen mukaan kasvun takana ovat naiset, joiden osuus juoksijoista on nyt noin 45 prosenttia.

- Lisäksi mukana on paljon ensikertalaisia sekä sellaisia, jotka ovat aiemmin juosseet kympin tai puolimaratonin ja siirtyvät nyt pidemmälle matkalle.

Juoksutapahtuman "päämatka" on puolimaraton, jolle on tähän mennessä tullut noin 2 000 ilmoittautumista. Varsinaiselle maratonille on ilmoittautunut noin 700 kovakuntoista uskalikkoa.

Kuten odottaa saattaa, tuhansien ihmisten juoksijajoukot aiheuttavat jonkin verran liikennejärjestelyjä.

- Maratonreittiä on muutettu hieman. Aurakadulta ei enää tulla Kauppatorin laidalla vaan jatketaan Linnankadulle, jossa rannanpuoleinen kaista on juoksun takia pois autoilijoiden käytöstä. Sairashuoneenkatu on puolestaan kokonaan pois käytöstä.

Lisäksi Ruissaloon vievältä tieltä on suljettu vasemmanpuoleinen kaista juoksijoiden käyttöön. Poliisi ohjaa Ruissalon liikennettä yhdellä kaistalla vuoron perään kumpaakin suuntaan.

- Liikennejärjestelyjä kannattaa ajatella siltä kannalta, että ne ovat voimassa kerran vuodessa ja silloinkin vain muutaman tunnin ajan, Ahonen muistuttaa.