F1

Hamiltonin vauhti
ei hämää Räikköstä

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Ei ole mikään jymypaukku, että McLaren on huippunopea kotikentällään Silverstonessa. Lewis Hamiltonin kärkiaika 1.19,170 taisi kuitenkin olla enemmän pr-temppu ensi viikon Britannian Grand Prix -innostusta kuin pääkilpailija Ferrarin pelottelua varten.

On selvää, että Hamilton tarvitsi itsekin henkistä piristystä kahden perättäisen nollatuloksen jälkeen. Nyt sitä tuli, kun torstain tulos hipaisi Fernando Alonson nopeinta kierrosaikaa viime vuoden GP-viikonloppuna.

Alonso kiiti tuolloin aika-ajon kakkosvaiheessa McLarenilla vain 18 tuhannesosaa kovempaa kuin Hamilton nyt.

Maailmanmestari Kimi Räikkönen tyytyi rauhassa kokeilemaan Ferrarin uusittua aerodynamiikkaa. Nyt hyvin vähän huomiota kiinnittävä uutuus on sivuponttoonien keskelle ilmestynyt uusi lisäsiiveke.

- McLaren näytti menevän lujaa, mutta testiajoista ei koskaan kannata vetää johtopäätöksiä polttoainemäärien vuoksi. Sinänsä en ole yllättynyt. McLaren on aina saanut autonsa kulkemaan hyvin Silverstonessa, Räikkönen tuumaili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkönen ajoi vain 60 kierrosta. Ongelmia ei ollut. Suomalaistähti tuntee radan ja odottaa innokkaasti, että pääsee GP-viikonloppuun nyt lyhyemmällä akselivälillä, millä viime vuonna voitti kisan.

- Nyt kokeiltiin vain uusia osia. Tiimi testasi niitä aiemmin, mutta minulla ne olivat käytössä nyt ensi kertaa. Ihan hyvältä auto tuntui, vaikka säätötyötä ei vielä tehtykään, sanoi viikon viidenneksi nopeimpaan aikaan tyytynyt suomalaistähti.

Voittomäärä kasvaa pian

Räikkönen on ajanut neljä kisaa peräkkäin ilman voittoa. Italiassa puhutaan jo, että syy tähän on Kimin nykyinen voittomäärä 17, joka on epäonnen numero saapasmaassa.

- Vaikka oli tuulista, tunne autossa on hyvä. Uskon, että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet ajaa voitosta ensi viikolla. Eiköhän voittomäärä muutu tänä vuonna, ei se ainakaan minua huoleta. Tietysti olisin mielelläni voittanut jo Ranskassa, mutta tulipahan sentään hyvät pisteet sieltä.

Silverstone kuuluu Räikkösen lempiratoihin. Toinen perättäinen voitto olisi parasta, mitä Kimi tällä hetkellä voi toivoa.

- Voittaminen on aina mukavaa. Yritämme joka kerta parhaamme, mutta kuten nähtiin, niin monta asiaa voi mennä pieleen tai toisaalta kääntyä sinun eduksesi.

- Eiköhän Silverstonen viikonlopusta tule todella tiukka. Täytyy vaan toivoa, että selviytyisimme ilman ongelmia ja saavuttaisimme parhaan tuloksen.

Räikkönen on vedonlyöjien suosikki myös tämän vuoden mestariksi, vaikka tallikaveri Felipe Massa johtaakin nyt MM-taistoa.

- Tällä kaudella moni kuski on jo johtanut sarjaa ja kausi on vielä pitkä. Ei ole väliä, kuka johtaa nyt tai kuka on johtanut aiemmin. Vain lopputulos viimeisen kisan jälkeen merkkaa jotakin. Tilanteet muuttuvat nopeasti. Toivottavasti me palaamme kärkeen, kun sillä on merkitystä.

- Tietysti auttaa, jos pystyy napsimaan pisteitä tasaiseen tahtiin, Räikkönen korostaa.

Joka kilpailu aina erilainen

Räikkönen sanoo tuttuun tapaansa, ettei viime vuoden voitosta enää ole mitään apua ensi viikon kisaan.

- Olen voittanut monilla radoilla ja tiedän, kuinka se pitää tehdä, mutta joka vuosi kisa on aina erilainen. Joskus se voi olla helppoa, joskus taas paljon vaikeampaa. Ranskassa nähtiin, että vaikka on nopea, voittoa ei kuitenkaan tullut. Toivottavasti olemme taas asemissa, missä voitetaan. Sitten sen näkee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikköseltä kysyttiin, kärsiikö McLaren kuljettajiensa kokemattomuudesta.

- En usko. Tiimissä on paljon väkeä, joka tietää, mitä tekee. Joskus vaan auto on hankala, joskus taas parempi. Se on normaalia kaikille talleille, Räikkönen tuumii.