Urheilu

Cheerleaderjoukkue Dragons haluaa
EM-kisoista mitalin

TS/TS/Natalia Kopkina<br />Dragonsin jäsenet pitävät Norjan, Ruotsin ja Saksan joukkueita pahimpina kilpakumppaneinaan. Heidän oma ohjelmansa on teknisesti vaativa.
TS/TS/Natalia Kopkina
Dragonsin jäsenet pitävät Norjan, Ruotsin ja Saksan joukkueita pahimpina kilpakumppaneinaan. Heidän oma ohjelmansa on teknisesti vaativa.

JOUNI MUNUKKA

Jalat paukkuivat voimalla lattiaan ja rytmikkäät huudot raikasivat Kellonsoittajan koulutalolla, kun turkulaisen cheerleaderjoukkue Dragonsin kenraaliharjoitukset olivat täydessä vauhdissa keskiviikkoiltana.

Dragonsin pinkkitoppisten cheerleadereiden treenausinnon ymmärtää, sillä Suomen mestari joukkue valmistautuu Sloveniassa 5-6. heinäkuuta järjestettäviin cheerleadingin EM-kilpailuihin. Slovenian Ljubljanaan lähtee Dragonsin lisäksi SM-hopeaa voittanut oululaisjoukkue Northern Lights Cheerleaders.

Vaikea ohjelma

Dragonsin valmennuksesta yhdessä Virpi Saarisen kanssa vastaava Essi Asunmaa uskoo menestykseen EM-kilpailuissa. Dragonsin kapteenit Noora Torkkeli ja Marika Hakala ovat valmentajansa kanssa samaa mieltä.

- Suomi on yleensä menestynyt EM-kisoissa hienosti. Joukkueen tavoitteena on mitali, kolmikko kertoo.

He pitävät Suomen pahimpina vastustajina kilpailuissa Norjan, Ruotsin ja Saksan joukkueita. Asunmaa kertoo, että ainakaan ohjelman vaikeudesta menestyminen Sloveniassa ei jää kiinni.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ohjelmamme on teknisesti erittäin haastava. Erityisesti ylös- ja alasviennit ovat vaikeita, Asunmaa sanoo.

Dragons matkustaa Ljubljanaan bussilla Saksan, Tsekin ja Itävallan kautta, koska lento Sloveniaan olisi ollut liian kallis. Asunmaa ei usko, että pitkä matka läpi Keski-Euroopan puuduttaa joukkueen jäsenet.

- Ei tämän tiimin. Kaikki ovat niin hyvässä kunnossa, hän naurahtaa.

Hakala lisää, että Dragonssilla on muutama päivä aikaa palautua paikan päällä ja virittäytyä kisatunnelmaan.

"Fysiikan oltava kuosissa"

Monet urheiluniilot eivät hyväksy cheerleadingia "oikeaksi urheiluksi", vaan monet pitävät sitä lähinnä pikkulikkojen pyllistelynä.

Asunmaan mielestä cheerleading on ehdottomasti urheilua.

- Kilpatasolla ei todellakaan voi vain vetäistä jotain kadullakulkijaa mukaan joukkueeseen. Fysiikan pitää tässä lajissa olla kunnossa, Asunmaa painottaa.

Torkkelin mielestä kilpacheerleading sekoitetaan usein näytöksellisempään cheerleadingiin, jota näkee usein esimerkiksi jääkiekko-otteluissa.

Torkkelin ja Hakalan mielestä cheerleading vaatii urheilijalta monia ominaisuuksia.

- Erityisesti hyvä lihaskunto, koordinaatio, notkeus ja kestävyys pitää olla cheerleaderilla kunnossa, nuoret naiset toteavat.