Urheilu

Arshavin
haluaa
Espanjaan

Venäjän jalkapallon EM-joukkueen pelintekijä Andrei Arshavin haluaisi pelata Espanjan liigassa. Pietarin Zenitin pelaaja nousi joukkueensa sankariksi loistopelillä EM-kisojen puolivälierässä Hollantia vastaan. Sittemmin hänen tulevaisuuden seuraansa on alettu arvuutella.

- Olen saanut tarjouksia Englannista ja Saksasta, mutta haluaisin pelata Espanjan liigassa. Se on mestaruussarja, jota olen aina seurannut. Pidän sen tyylisestä jalkapallosta, mutta toistaiseksi sieltä ei ole tullut tarjouksia, Arshavin sanoo espanjalaisen AS-lehden haastattelussa.

Tällä haavaa 27-vuotiaasta venäläisestä ovat tiettävästi olleet kiinnostuneita brittiseurat Arsenal, Newcastle ja Manchester City sekä saksalainen Schalke. Arshavinin markkina-arvoa on nostanut myös loistopeli Zenitin riveissä voitokkaasti Uefa-cupin finaalissa.

- Nyt saattaisi olla aika, Arshavin sanoo mahdollisesta seuran vaihdosta.

Venäjän valttikortteihin Arshavin kuuluu myös torstain välierässä, jossa Venäjä kohtaa Espanjan ja aikoo kuitata alkulohkon 1-4-tappion.

- Se tappio koski yhtä lailla minua kuin joukkuetovereitani. Me häviämme ja voitamme joukkueena, sanoo Arshavin, joka ei pelikieltonsa takia pelannut Espanjaa vastaan.