Moottoriurheilu

Mestari
hereillä

Ranskan GP-kolumni 21.6.

Kimi Räikkönen kiitteli matkalla Ranskan Grand Prix -kisaan, että vihdoin MM-sarja palaa taas radoille, mitkä on rakennettu nykyautojen varsinaisiksi kilpapaikoiksi. Myös mestarille itselleen oikea kilparata tuntuu sopivan aivan erinomaisesti.

Jos joku on väittänyt Räikkösen ajalleen viime ajat varovaisemmin puolivaloilla, niin nyt jokainen varmasti tietää Kimin heränneen taas täysin valveille omaksi itsekseen.

Magny-Cours on vasta alkulämmittelyä Silverstoneen, mikä kuuluu Räikkösen ihan oikeasti rakastamiin ratoihin. Siellä Kimiä tuskin pidättelee nyt mikään.

Kauden toinen paalupaikka tuli loistavalla esityksellä. Varaa olisi ollut liki puolen sekunnin parannukseen, joka jäi varastoon, kun Luca Baldisserri näytti taas nokkeluuttaan ja kutsui Räikkösen sisään viimeiseltä vedoltaan.

Näin bensiiniä jäi mukavasti varastoon ja jos Räikkönen oli matkassa tallikaveriaan kevyemmällä autolla, niin nyt kisassa tankkaukset taitavat tapahtua lähes samalla kierroksella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuosi sitten Räikkönen ajoi Felipe Massan kiinni varikkokäynneillä. Nyt mestari pääsee itse johtamaan kisaa ja jokainen tietää, miten vahva Kimin kisarytmi on, kun hän pääsee johtopaikalle.

On aika ilmeistä, ettei Massa siinä kyydissä kyllä kauan kestä. Muistissa on vielä, miten brasilialaisen kävi, kun hän yritti sinnitellä Kimin perässä Malesiassa.

Ellei säidenhaltija ryhdy oikukkaaksi, Ferrarin pitäisi ottaa kauden kolmas kaksoisvoittonsa todella helposti. Kimille voitto olisi uusi virstanpylväs, sillä hän ylittäisi samalla 500 MM-pisteen rajapyykin. Viisi kerhossa on ennen Ranskan kisaa vain viisi kuljettajaa.

Heikki Kovalaisen aika-ajotulos olisi antanut oivat saumat kauden toiseen palkintosijaan Ferrarien perässä. Kainuun miestä kohtalo kuitenkin kouluttaa edelleen ankarimmalla kädellä. Toisen kerran tämän kauden aikana Heikki joutuu viisi lähtöruutua alemmas väitetystä kilpaveljen hidastamisesta aika-ajokierroksella.

Malesiassa rangaistus tuli Renaultin vastalauseen jälkeen, nyt pelkästään kilpatuomarin tulkinnasta. Sen verran McLaren ehti reagoida ajoissa, että Kovalainen on nyt matkassa hyvin raskaalla autolla.

TS/Heikki Kulta