Urheilu

Mannisen hieno ura päätöksen

Lehtikuva
Lehtikuva

Helsinki (UT)

Yhdistetyn hiihdon viime vuosien suurin suomalaistähti Hannu Manninen , 30, on päättänyt lopettaa urheilu-uransa. Manninen kertoi lopettamispäätöksestä Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

- Yksi syy lopettamispäätökseen oli esikoispojan syntymä. Meille tapahtui ihme, kolmen raskaan odotusvuoden jälkeen. Lapsen saaminen ei ole itsestäänselvyys. Sen takia tämä asia on saanut meillä erityisen arvostuksen, Hannu Manninen sanoi tilaisuudessa, missä myös hänen Heli-vaimonsa oli paikalla.

- Haluan kiittää vanhempiani. Isälleni kuuluu suuret kiitokset. Hänen panoksensa minun, isoveljeni ja siskoni Pirjon hyväksi varsinkin taloudellisesti on ollut mittaamattoman arvokasta. Äitiäni haluan kiittää hyvästä ruuasta. Ilman äitiä en olisi kasvanut näin isoksi.

Manninen juhli urallaan olympiakullan lisäksi kolme kertaa maailmanmestarina ja neljä kertaa peräkkäinen vuosina 2004-2007 yhdistetyn maailmancupin kokonaiskisan voittoa. Mannisen tilillä on kaikkiaan 45 maailmancupin osakilpailuvoittoa. Siihen ei ole pystynyt kukaan muu yhdistetyn hiihtäjä.

- Ilman yleisön tukea en olisi päässyt näin huimiin tuloksiin. Suuret kiitokset teille.

Manninen jatkaa lajin parissa

Manninen ei jätä kokonaan yhdistettyä. Jo ensi viikolla hän on mukana Vuokatissa nuorten maajoukkueleirillä.

- Haluan kantaa jollakin tavalla korteni kekoon. Toivottavasti läsnäoloni nostattaa poikien fiiliksiä entisestään. Varsinaista päätoimista valmentamista en ainakaan muutaman vuoden sisällä tule tekemään. Ei se kuitenkaan poissuljettua ole.

Manninen ei jää lepäilemään laakereillaan. Hän kouluttautuu liikennelentäjäksi Suomen ilmailuopistolla. Kurssi alkaa heinäkuussa. Myös kurssin alkaminen on yksi pääsyy urheilu-uran lopettamiseen.