Urheilu

Rantanen kuudes EM-rasteilla

Lehtikuva<br />Merja Rantanen suunnisti keskiviikkona EM-kilpailujen pitkillä matkoilla suomalaisista parhaiten sijoittuen kuudenneksi naisten kisassa.
Lehtikuva
Merja Rantanen suunnisti keskiviikkona EM-kilpailujen pitkillä matkoilla suomalaisista parhaiten sijoittuen kuudenneksi naisten kisassa.

Juuri ja juuri suunnistuksen EM-kisojen pitkän matkan karsinnasta finaaliin päässyt Merja Rantanen oli keskiviikkona aivan kuin uusi ihminen ja sijoittui finaalissa parhaana suomalaisena kuudenneksi Ventspilsissä Latviassa. Toisen EM-kultansa ottaneelle Norjan Anne Margrethe Hauskenille hän hävisi 11 kilometrin matkalla lähes 4,5 minuuttia.

- Lähdin ensimmäisenä ja tavoitteena oli tulla maaliinkin ensimmäisenä. Matkalla lähtivät peurat edestä liikkeelle, ja taisi siellä pöllökin huhuilla, hyvään kuntoon päässyt Rantanen naureskeli.

- Muutaman pienen virheen tein, kun ajatus oli muutaman kerran karata. Etenkin märät suot pelottivat, kun ne olivat pelkkää vettä.

Bodil Holmström hävisi Rantaselle viisi sekuntia ja oli seitsemäs.

- Selkä oli aamulla todella kipeä, mutta lääkkeillä se tokeni, Holmström kertoi.

Karoliina Sundberg teki kaksi suurta virhettä, jäi voittajasta 10,5 minuuttia ja sijoittui 16:nneksi.

Ikonen suti tyhjää

Oman ratansa karsinnassa voittanut Pasi Ikonen joutui EM-kisojen pitkän matkan finaalissa keskiviikkona tyytymään yhdeksänteen sijaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomalainen jäi 16,9 kilometrin radalla tasan neljä minuuttia yllätysvoittajasta Venäjän Dimitri Tsvetkovista . Mitaliinkin olisi tarvittu 3,5 minuuttia nopeampi aika.

- Vähän suti tyhjää enkä jaksanut painaa sitä vauhtia kuin olisi pitänyt. Yksi vaihde jäi puuttumaan ja meno oli dieselmäistä. Toki lopussa alkoi myös hieman väsyttää. Tällainen venäläis-balttilainen maasto märkine soineen ja pehmeine alustoineen ei ole minulle sopiva, Ikonen kuvaili suoritustaan.

Kahden vuoden takaista Euroopan mestaruuttaan puolustanut Jani Lakanen sijoittui 12:nneksi 15 sekuntia Ikosta hitaampana.

- Alkumatkan suunnistuksessa olisi ollut parannettavaa, sillä kolmosella tein virheen ja nelosvälillä oli välillä hieman hukassa, joskin rasti löytyi. Loppu meni paremmin, Lakanen totesi.

Tuomas Tervo oli 15:s lähes kuusi minuuttia voittajaa hitaampi.

- Isoja virheitä en tehnyt. Lähdin alussa todella kovaa, mutta suunnistus oli sen verran vaikeaa, että vauhtia oli hillittävä. En halunnut ottaa riskejä.

Jörgen Wickholm (28.), Mats Haldin (35.), Topi Anjala (36.) ja Jonne Lehto (45.) tekivät virheitä, mikä vei mahdollisuudet parempiin sijoituksiin.

Paras suomalaisseuraa edustava suunnistaja oli keskiviikkona Turun Metsänkävijöiden Edgars Bertuks . Latvialainen pysyi kotimaansa kartoilla seitsemännen sijan arvoisesti.