Urheilu

Jarkko Niemisen hermo kesti Roland Garros -avauksessa

LK/REUTERS<br />Jarkko Nieminen taisteli vaikeuksien kautta voittoon kahtena eri päivänä pelatussa avausottelussaan Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.
LK/REUTERS
Jarkko Nieminen taisteli vaikeuksien kautta voittoon kahtena eri päivänä pelatussa avausottelussaan Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Jarkko Nieminen voitti Espanjan Marc Lopezin 2-6, 6-3, 6-4, 6-3 tenniksen Ranskan grand slam -turnauksen ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Ottelu jouduttiin keskeyttämään sateen vuoksi tiistaina.

Keskiviikkona Niemisen hermot kestivät ja hän eteni vakuuttavasti voittoon. Viimeisessä pelissä Nieminen ei antanut espanjalaiselle tämän syöttövuorossa yhtään pistettä.

Toisella kierroksella Nieminen kohtaa Argentiinan 27-vuotiaan Martin Vassallo Arguellon .

Argentiinalaisen ATP-sijoitus on 107 ja Niemisen 26:s. Pelaajat eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan.

- Jos sama pelivire jatkuu kuin nyt, niin hyvät mahdollisuudet on voittaa. Arguellolla on tasavahvat kämmen- ja rystylyönnit, maskulainen analysoi.

- Jos syöttö toimii yhtä hyvin kuin Lopezia vastaan, niin on kyllä hyvät mahdollisuudet, kahdeksan ässää ja muutenkin monipuolisesti avausottelussaan syöttänyt Nieminen pohti.

Voitto kovan työn takana

Lopezin ATP-sijoitus on 177, joten 26:nneksi sijoitetun Niemisen olisi pitänyt voittaa espanjalainen mennen tullen. Niin ei kuitenkaan tapahtunut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tiistaina pelasin ensimmäiseen sadetaukoon asti aivan surkeasti. Onneksi tuli tauko, että pääsin kokoamaan itseni. Tiistai-ilta ja toinen jakso sateen jälkeen oli jo parempaa pelaamista, Nieminen mietti.

Keskiviikkona neljännen erän tilanteessa 2-2 Nieminen mursi Lopezin syötön, piti jatkossa helposti omat kaksi syöttöään ja katkaisi ottelun hienoon murtoon.

- Täytyy myöntää, että olen tyytyväinen tämän päivän peliin. Olin päättänyt olla eri mies kentällä kuin ottelun alussa. Ja niin myös olin, naurahti Nieminen, jolla oli kaksipäiväisen ottelun aikana aikaa konsultoida myös valmentajansa kansa.

- Aikaa oli. Tiistaina olin pelipaikalla aamuyhdeksästä iltaysiin. Kyllä 12 tunnissa ehtii miettiä asioita, Nieminen kertoi.

Niemisen pelit eivät ole Australian avoimien puolivälieräottelun jälkeen sujuneet odotusten mukaisesti. Keskiviikon voitto oli Niemiselle kuluvalla kaudella kahdeksasta massakenttäottelusta vasta kolmas.

- Minua on vaivannut jokin kummallinen virus. Normaalisti olen ollut vuoden aikana ehkä kerran kaksi kipeänä. Nyt olen neljän kuukauden aikana ollut sairaana kuusi kertaa.

- Nyt olo on taas hyvä, mutta kuinka kauan, sitä en tiedä, ihmetteli Nieminen, joka kertoi Pariisin-turnauksen jälkeen matkustavansa kotimaahan perusteelliseen lääkärintarkastukseen.

Nadal vastaan 3. kierroksella

Jos Nieminen voittaa toisella kierroksella Argentiinan Arguellon, tulee kolmannella kierroksella vastaan mitä todennäköisimmin Roland Garrosin kolminkertainen voittaja Espanjan Rafael Nadal .

Nadal, 21, on pelannut Pariisin kentillä 21 ottelua eikä hävinnyt yhtään peliä. Espanjalainen ja Nieminen ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kerran: Australian grand slam -turnauksen puolivälierissä Espanjan massakenttäspesialisti listi Niemisen 7-5, 6-3, 6-1.

Siitä ottelusta oikeastaan alkoi Niemisen syöksykierre, sillä seuraavista 16 ATP-turnausotteluista suomalainen on keskiviikon voitto mukaan laskien voittanut vain neljä peliä.