F1

Mosleyn seuraajaa ei
nimetä ensi viikolla

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

LUIS VASCONCELOS

Max Mosleyn päivät kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajana lähenevät väistämättä loppuaan. Harva uskoo, että siviilielämässään sietämättömän kolauksen maineeseensa saanut Mosley selviytyisi kunnialla liiton luottamusäänestyksestä ensi keskiviikkona Pariisissa.

222 kansallisten liittojen johtajaa päättää Mosleyn asemasta.

FIA:n keskiviikon kokouksen jälkeen on odotettavissa, että jos Mosley äänestetään ulos, hänen paikalleen nimetään virkaatekevä puheenjohtaja ja vaali uuden presidentin valitsemiseksi järjestetään syksyllä.

Isot liitot kuten USA, Saksa, Australia, Kanada ja Hollanti antavat Israelin kanssa mahdollisesti yhteisen erottamista ajavan julkilausuman ja kaikki moottoriurheilun autovalmistajat ranskalaisia lukuunottamatta ilmoittavat harkitsevansa panostustaan, mikäli Mosley jatkaa.

Mosley oli äärettömän yksin Monacon viikonloppuna. Lauantaina muiden viettäessä gaalailtaa FIA:n puheenjohtaja bongattiin aterioimassa yksin pienessä pizzeriassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parhaillaan pohditaan Mosleyn seuraajaa. Ilmoille on heitetty useampia ehdokkaita, mutta totuus on, että kukaan ei julistaudu halukkaaksi ennen kuin nykyisen puheenjohtajan luottamus on käsitelty loppuun.

Australiasta The Australian -lehti uutisoi, että Gerhard Berger olisi noussut kaikkein suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi paalupaikkaan pitäneen Jean Todtin ohitse.

Berger antoi Monacon kisa-aattona hyvin myönteisen lausunnon Mosleyn toimista FIA-johdossa ja ilmeisesti sitä on pidetty jonkinlaisena linjanvetona.

FIA:n puheenjohtajan virka olisi kuitenkin kauhistus Bergerin elämänfilosofialle, sillä siinä pitää paiskia kovasti töitä ilman, että ansaitsee mitään.

Aivan samasta syystä ehdokaslistalta lipeää Alain Prost, joka myös näyttäytyi sopivasti Monacon varikolla. FIA:n kakkosmiehenä tunnettu Marco Piccinini edusti liittoa Monacossa, mutta hänkään ei omien pankkikiireidensä vuoksi ole innokas johtamaan liittoa.

Vatasella kannatusta

Bernie Ecclestone on taitavana politiikkona myös tehnyt pesäeron Mosleyyn. Ecclestone haluaa huolehtia omista liiketoimistaan F1:n parissa, eikä niille ole hyväksi leimautuminen Mosleyn rietasteluihin.

Monacossa varikkopuheissa kaikkein eniten kannatusta Mosleyn seuraajaksi tuntuikin saavan yllättäen Ari Vatanen, vaikka hänkään ei ole tuonut itseään mitenkään tykö. Toinen varteenotettavampi tarjokas tuntui olevan FIA:n touring-autojen puolta johtava Franco Lucchesi.