Urheilu

Holkeri ehdolla jatkamaan FIS:n hallituksessa

Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri on ehdolla jatkamaan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksessa. Holkeri on nykyisen hallituksen viidentoista muun rivijäsenen kanssa erovuorossa. Uusi hallitus valitaan liiton kongressissa Kapkaupungissa perjantaina.

Hiihtoliiton toimitusjohtajan Jari Piiraisen mukaan Holkerilla on hyvät mahdollisuudet tulla valitukseksi uudelleen.

- En epäile ollenkaan, etteikö Suomi säilyttäisi paikkaansa FIS:n hallituksessa, Piirainen sanoo.

Kaikkiaan kuudelletoista hallituspaikalle on kaksikymmentä ehdokasta. Suomella on ollut edustaja FIS:n hallituksessa koko liiton olemassaolon ajan.

FIS:n uuden hallituksen ensimmäisen kokouksen aiheita on liiton komiteoiden nimeäminen. Piiraisen mukaan Suomelle on ehdokkaat jatkamaan nykyisillä komiteapaikoilla. Lisäksi Suomi tavoittelee paikkaa alppihiihtokomiteassa.

- Käytännössä meillä on samat ehdokkuudet samoille paikoille kuin tähänkin asti, eli esimerkiksi Jouko Törmästä esitetään jatkamaan mäkikomitean puheenjohtajana, Piirainen sanoi.

- Suomella on jäsenet kaikissa pääkomiteoissa paitsi alppihiihtokomiteassa, jonne on nyt ehdolla Janne Leskinen , Piirainen kertoo.

FIS:n kongressin aikana päätetään myös vuoden 2013 pohjoismaisten lajien isäntäkaupunki. Lahti on taistossa mukana Ruotsin Falunin, Saksan Oberstdorfin, Italian Val di Fiemmen ja Puolan Zakopanen kanssa.

Kisaisäntä valitaan torstaina suljetulla lippuäänestyksellä, joka ratkeaa ensimmäisellä kierroksella, jos joku hakija saa yli puolet annetuista äänistä.

Jos mennään toiselle kierrokselle, ensimmäisellä kierroksella vähiten ääniä saanut ehdokas putoaa jatkosta. Kierroksia jatketaan kunnes voittaja löytyy.