Urheilu

Heli Jukkolalle hopeaa EM-sprintissä

Lehtikuva<br />Heli Jukkola jäi kolmen sekunnin päähän sprinttimatkan Euroopan mestaruudesta Latviassa.
Lehtikuva
Heli Jukkola jäi kolmen sekunnin päähän sprinttimatkan Euroopan mestaruudesta Latviassa.

Heli Jukkola otti hopeaa suunnistuksen EM-kisojen avausmatkalla sprintissä maanantaina Latvian Ventspilsissä. Hyvän suomalaispanoksen täydensivät Minna Kauppi neljännellä ja Merja Rantanen viidennellä sijalla.

Jukkola hävisi voittajalle Norjan Anne Margrethe Hauskenille 2,5 kilometrillä kolme sekuntia, mutta kukisti pronssimitalistin Ruotsin Helena Janssonin vastaavasti kolmella sekunnilla.

- On oltava tyytyväinen pienestä erosta huolimatta. Kakkosrastilla keskittyminen katosi joksikin aikaa, sillä rastin ympärillä pyörineet lapset sekoittivat ajatukset. Pääsin kuitenkin hetken päästä jälleen hyvään suunnistusrytmiin, vaikka yhdeksännellä rastilla kiersin pusikon väärältä puolelta ja seuraavalla rastivälillä tein huonon valinnan, Jukkola kertoi.

- Vauhtikin oli hyvä, vaikka toissapäivänä kurkku tuli kipeäksi. Nytkin olo on hieman epävarma, tulenko sairaaksi vai en, mutta tarkoitus näillä näkyminen on olla tiistaina mukana pitkän matkan karsinnassa. Pitkä kun on päämatka näissä kisoissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kauppi toipilas, Rantanen yllätti

Kauppikin joutui kakkosrastilla väistelemään koululaisia.

- Aikaa siinä meni ja osittain ajatuksetkin, koska seuraava rastiväli sujui huonosti. Lopun suunnistin vaikeuksitta.

Minna Kauppi on sairastellut ennen kisoja, mikä on vienyt parhaan terän kunnosta.

- Kunto ei kuitenkaan sairastelujen jälkeen ole parhaimmillaan ja täytyy katsoa, lähdenkö tiistaina pitkän karsintaan. Sanoin aamulla, että jos tulee mitali, keskityn keskimatkaan, mutta kun ei tullut, tilannetta on harkittava perusteellisesti, Jukkolan kanssa pitkän matkan MM-kullan viime vuonna jakanut Kauppi totesi.

Rantanen oli ilman muuta yllätys, sillä hän ei ole aiemmin menestynyt kansainvälisissä arvokisoissa. Nyt Kauppi oli sekunnin nopeampi.

- Olen pystynyt harjoittelemaan todella hyvin. Olen erittäin tyytyväinen. Suunnistuksessa tuli jotain pientä, eniten viimeisellä dyynirastilla, kun suunnistus ei tahtonut pysyä jalkojen mukana, Rantanen pyöritteli.

Paimion Rastin Katri Lindeqvist tuli maaliin sijalla 16 jääden kärjestä reilun minuutin.

Haldin miesten sprintin seitsemäs

Mats Haldin sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi miesten sprintissä. Hän hävisi 3,3 kilometrillä 34 sekuntia matkalla neljännen peräkkäisen Euroopan mestaruuden ottaneelle Ruotsin Emil Wingstedtille .

Turun Metsänkävijöitä seuratasolla edustava Iso-Britannian Scott Fraser sijoittui matkalla neljänneksi.

-  Muutaman kerran piti pysähtyä, mutta eniten ylimääräistä aikaa kului lopussa. 15. rastilla tein selkeän virheen, 16. rastilla kiersin liikaa pensaita ja heti seuraavalla rastivälillä tuli huono reitinvalinta, Haldin totesi.

- Eniten nyt kuitenkin harmittaa, ettei päävalmentaja Janne Salmi päästänyt minua keskimatkalle.

Nyt Haldin on mukana pitkällä matkalla ja kisojen päätöspäivänä viestissä.

Tero Föhr jäi voittajasta 1.10 ja sijoittui 24:nneksi.

- Koko päivän olen ollut aivan pihalla, sillä toissapäivänä tuli kurkku kipeäksi ja tiedä vaikka nyt olisi jo kuumetta. Juoksu oli todella pehmeää. Kakkosrastilla kielletyn alueen nauha oli mielestäni eri paikassa kuin kartta näytti, ja kiertäminen vei aikaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Samaan nauhaan hupenivat myös Tuomas Tervon mahdollisuudet; hän oli lopulta 34:s.

- Olipa ihme viitoitus. Dyynialueella olleelle 15:nnelle rastille en enää jaksanut suunnistaa ja ajauduin lähellä seuraavaa rastia, Tervo sanoi ja pudisteli päätään.