Urheilu

Kuuden viikon odotus palkittiin

TS/Lennart Holmberg<br />Nuutti (vas.) ja Pasi Pyysiäinen laittoivat uunituoretta optimistijollaa kilpailukuntoon lauantaiaamulla Turun Pursiseuran satamassa.
TS/Lennart Holmberg
Nuutti (vas.) ja Pasi Pyysiäinen laittoivat uunituoretta optimistijollaa kilpailukuntoon lauantaiaamulla Turun Pursiseuran satamassa.

MARKUS MAJABACKA

Espoosta kotoisin oleva Pyysiäisen perhe tuunaa upouutta paattiaan kovalla vauhdilla kilpailukuntoon Ruissalossa Turun Pursiseuran rannassa. Perheen pojalla, Nuutti Pyysiäisellä , on hymy herkässä. Purjehdusta hän on harrastanut parin vuoden ajan, mutta nyt alla on ensimmäistä kertaa oma jolla, Kiinasta asti tilattu.

- Tunnelma on nyt tosi hyvä. Vene ainakin näyttää hienolta, ja veikkaan, että se myös toimii hyvin, Nuutti Pyysiäinen aavistelee.

Pyysiäisten lisäksi aurinkoisena lauantaiaamuna TPS:n kotisatamaan on saapunut monia muitakin pieniä purjehtijoita. Turun Pursiseuran ja Airisto Segelsällskapin järjestämän Logitech optimistiranking -purjehduskilpailun ensimmäinen lähtö on alkamassa parin tunnin kuluttua.

"Jälki näyttää todella hyvältä"

Pienten optimistijollien joukosta erottuu kymmeniä uutuuttaan kiiltäviä veneitä, jotka eivät ole vielä päässeet aaltoja kyntämään. Ne saapuivat vasta viime perjantaina illansuussa Turkuun Kiinan Shanghaista, Hatsu Courage -laivan konteissa.

Kaksikymmentä vuotta veneilyä harrastanut Pasi Pyysiäinen on myös silmin nähden tyytyväinen poikansa kiinalaisen optimistijollan hinta-laatusuhteeseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Työn jälki näyttää todella hyvältä ja siistiltä, eli tyytyväinen olen. Tällaiset edullisemmat jollat ovat mielestäni ainoa keino saada lisää junioripurjehtijoita mukaan lajia harrastamaan, Pasi Pyysiäinen toteaa.

Korkeat hinnat laskevat kysyntää

Kiinalaisia optimistijollia tuotiin Suomeen yhteensä 240 kappaletta, joista 50 päätyi Turkuun. Turun Pursiseuran lisäksi optimistijollia tilasivat Kiinasta myös esimerkiksi helsinkiläiset pursiseurat.

Turun Pursiseuran venevajaan jollia kuljetettiin yhteensä 12 kappaletta, ja loput viidestäkymmenestä optimistijollasta päätyivät ennakkotilauksen tehneiden perheiden omistukseen.

- Suurin syy optimistijollien tilaamiselle Kiinasta saakka on niiden edullinen hinta. Suomessa jolla maksaa helposti yli 4 000 euroa, koska niiden kysyntä on vähäistä. Toisaalta veneiden poskettoman korkea hinta on myös johtanut siihen, ettei kysyntää ole paljon, Turun Pursiseuran junioripäällikkö Juhani Soini kertoo.

Hinta yli puolet Suomea halvempi

Optimistijollien kuljetus Kiinasta Suomeen kesti yhteensä kuusi viikkoa, mutta pitkä odotus kannatti edullisen hinnan tähden. Kiinalais

valmisteisen jollan hinnaksi tuli vajaa 1500 euroa, mikä on yli puolet Suomen hintoja halvempaa.

Optimistijollien jakotilaisuus ja nostotalkoot pidettiin Turun Pursiseuran kotisatamassa myöhään perjantai-iltana.

Paikalla oli turkulaisten lisäksi vastaanottamassa uusia jollia perheitä myös muista Länsirannikon kaupungeista Poria myöten.

TS/Lennart Holmberg<br />Nuutti Pyysiäinen pääsi kokeilemaan ensimmäistä omaa jollaansa Ruissalon rannassa. Hänen mielestään vene näytti hienolta ja hän uskoo sen myös toimivan hyvin.
TS/Lennart Holmberg
Nuutti Pyysiäinen pääsi kokeilemaan ensimmäistä omaa jollaansa Ruissalon rannassa. Hänen mielestään vene näytti hienolta ja hän uskoo sen myös toimivan hyvin.